ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Η Αθήνα στις δέκα πόλεις της Ευρώπης με τη μεγαλύτερη κυκλοφοριακή κίνηση

Επιμέλεια: Μαρία Γκουρτσιλίδου

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους είναι ένα πρόβλημα που συναντάται σε πολλές πόλεις στον πλανήτη. Μάλιστα, αντί να περιορίζεται δείχνει να αυξάνεται χρόνο με το χρόνο. Ορισμένες πόλεις έχουν λάβει μέτρα για τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Μεταξύ αυτών, είναι το Λονδίνο, το οποίο επιβάλλει ένα ειδικό τέλος στα περισσότερα οχήματα, τα οποία κινούνται σε μια καθορισμένη ζώνη όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση. Όμως, κάποιες άλλες πόλεις δεν έχουν βρει ακόμα μια εφαρμόσιμη και αποτελεσματική λύση για να ... "τιθασεύσουν" την κίνηση στους δρόμους. 

Η TomTom, μία εταιρεία πλοήγησης και χαρτογράφησης κατέταξε σε λίστα τις Ευρωπαϊκές πόλεις με τη μεγαλύτερη κίνηση στους δρόμους. Η εταιρεία συνέλεξε πληροφορίες παρακολουθώντας στατιστικά δεδομένα για εννέα χρόνια και έδωσε σε κάθε πόλη ένα σκορ κυκλοφοριακής συμφόρησης. Η ετήσια βαθμολογία, η οποία ενημερώθηκε πρόσφατα με τα δεδομένα του 2016, δείχνει πόσο επιπλέον χρόνο χρειάζεται κάποιος για να μετακινηθεί στην κάθε πόλη. 

Η Αθήνα παρουσιάζει μία κακή εικόνα, η οποία μάλιστα χειροτέρεψε μέσα σε ένα χρόνο. 

15. To Νίζνι Νόβγκοροντ είναι η πέμπτη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στη Ρωσία. Έλαβε βαθμολογία 32%, πράγμα που σημαίνει ότι οι οδηγοί χρειάζονται 32% περισσότερο χρόνο ταξιδιού για να φτάσουν στον προορισμό τους μέσα στην πόλη.


14. Το Αμβούργο, στη Γερμανία έλαβε βαθμολογία 33%, αύξηση 3% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.


13. Η Νάπολη της Ιταλίας έλαβε βαθμολογία 33%, ποσοστό υψηλότερο κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες από το προηγούμενο έτος.


12. Η Κολωνία στη Γερμανία, ξεπέρασε τη Νάπολη με βαθμολογία 34%. Αυτό είναι ένα μεγάλο "άλμα" αφού το 2015 το αντίστοιχο σκορ ήταν 30%.


11. Η Βαρσοβία, στην Πολωνία, εξασφάλισε βαθμολογία 37%, ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε βελτίωση 1% σε σύγκριση με το 2015.


10. Η Αθήνα, "κέρδισε" το ίδιο ποσοστό με τη Βαρσοβία (37%) αλλά είναι γεγονός ότι η κυκλοφοριακή συμφόρηση αυξήθηκε στην πόλη από το 2015.


9. Το Μάντσεστερ, στην Αγγλία, έλαβε βαθμολογία 38%, η οποία διαφέρει μόλις μία ποσοστιαία μονάδα από το 2015.


8. Οι Βρυξέλλες σημείωσαν βαθμολογία 38%, αύξηση 3 ποσοστιαίων μονάδων από το προηγούμενο έτος.


7. Το Παρίσι "κέρδισε" επίσης 38%, αύξηση 2 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το προηγούμενο έτος.


6. Η Ρώμη είναι γνωστό ότι έχει πρόβλημα κυκλοφορίας. Η πόλη εξασφάλισε ένα αρκετά υψηλό ποσοστό (40%), αύξηση 2 ποσοστιαίων μονάδων από το προηγούμενο έτος.


5. Η Μασσαλία, στη Γαλλία, έλαβε βαθμολογία 40%, αύξηση 2 ποσοστιαίων μονάδων από το 2015.


4. Το Λονδίνο προσπάθησε να μειώσει την κυκλοφορία με ένα σύστημα τιμολόγησης της συμφόρησης στους δρόμους αλλά εξακολουθεί να έχει πρόβλημα. Εξασφάλισε βαθμολογία 40%, μια αύξηση 2 ποσοστιαίων μονάδων από το προηγούμενο έτος.


3. Η Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία, έλαβε βαθμολογία 41%, μία ποσοστιαία μονάδα πιο πάνω από το προηγούμενο έτος.


2. Η Μόσχα έλαβε το ίδιο σκορ με το 2015, 44%. Παρά τα μεγάλα προβλήματα κυκλοφορίας στην πόλη, η TomTom της έδωσε το βραβείο στάθμευσης. "Οι οδηγοί της Μόσχας έχουν επωφεληθεί από την εφαρμογή μιας νέας πρωτοβουλίας για έξυπνες μεταφορές, σε συνδυασμό με σημαντικές αλλαγές στην πολιτική στάθμευσης, συμπεριλαμβανομένης της τιμολόγησης", δήλωσε η TomTom στην ιστοσελίδα της, προσθέτοντας ότι "αυτές οι αλλαγές έχουν μειωμένο χρόνο αναζήτησης για χώρο στάθμευσης κατά 65%".


1. Το Βουκουρέστι, στη Ρουμανία, έχει τη χειρότερη κίνηση στην Ευρώπη, με σκορ 50%. Η πόλη κατάφερε μία τεράστια αύξηση 7 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.
Πηγή: Business Insider


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]