ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

80% των κερδών των κατασκευαστών προέρχονται από τα premium smartphones

Μπορεί ο κύριος όγκος των πωλήσεων των smartphones να προέρχεται από τις συσκευές μικρού κόστους, όμως στο επίπεδο των κερδών τα πράγματα είναι τελείως αντίστροφα. Όπως δείχνει λοιπόν η νέα έρευνα της Counterpoint για το δεύτερο τρίμηνο του 2017 τα κέρδη των κατασκευαστών προέρχονται από τα premium smartphones (η έρευνα τα τοποθετεί από τα 400 δολάρια και άνω) κατά 80%.

Πρωταθλήτρια στο συγκεκριμένο πεδίο αναδεικνύεται, όπως μπορούμε πολύ εύκολα να καταλάβουμε, η Apple, στην οποία αντιστοιχούσε το 65,1% των κερδών του συνόλου της αγοράς για το δεύτερο τρίμηνο, όταν το μερίδιό της (σε ότι αφορά τον αριθμό των συσκευών) ήταν μόλις 9%. Στη δεύτερη θέση έρχεται η Samsung, με ποσοστό 22,3%, ενώ από εκεί και μετά πέφτουμε σε αρκετά χαμηλά μονοψήφια νούμερα, καθώς τρίτη είναι η Huawei με ποσοστό 4,1%. Σύμφωνα με την έρευνα, τα κέρδη στο σύνολο της αγοράς παρουσίασαν σημαντική μείωση, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, μεγαλύτερη του 10%.


Εξετάζοντας τα κέρδη ανά κατασκευαστή η έρευνα δείχνει ότι στην Apple παρατηρείται (όπως είναι επίσης φυσιολογικό) η μεγαλύτερη συγκέντρωση κερδών από την συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών. Κατά 96% τα κέρδη της Apple προέρχονται από τα premium smartphones (η Apple προσφέρει παλαιότερα μοντέλα σε τιμή κάτω από τα 400 δολάρια), ενώ σημαντική είναι η συνεισφορά των συγκεκριμένων συσκευών και στα κέρδη της Samsung (69%).deasy.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


                                                            

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]