ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Πωλητήριο 6,3€ εκατ. για ένα 5άστερο διατηρητέο στον Κεραμεικό

Ήταν ένα από τα «θύματα» της κρίσης στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας το 2012 και τώρα πωλείται ...όπως είναι επιπλωμένο.

Ο λόγος για το πρώην ξενοδοχείο Ηριδανός, 5 αστέρων στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Πειραιώς 78 και Σαλαμίνος στον Κεραμεικό, το οποίο ο όμιλος της Εθνικής, μέσω της Probank Leasing, βγάζει τώρα προς πώληση με ελάχιστη τιμή στα 6,3 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο είναι δυναμικότητας 39 δωματίων με 81 κλίνες και αποτελείται από ένα πενταώροφο διατηρητέο επί της οδού Πειραιώς κι ένα τριώροφο κτίσμα συμβατικής κατασκευής επί της οδού Σαλαμνίας, ενώ στις παροχές του περιλαμβάνονται εστιατόριο, γυμναστήριο, spa, bar στο δώμα με θέα την Ακρόπολη και αίθουσα συνεδριάσεων 60 ατόμων.


Ο διαγωνισμός έχει οριστεί για το τέλος Οκτωβρίου, ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το ενδιαφέρον είναι ήδη υψηλό. Οι επιτελείς της πωλήτριας μάλιστα προβάλλουν το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα η συγκεκριμένη περιοχή έχει γνωρίσει ανάπτυξη λόγω του σταθμού μετρό του Κεραμεικού και της γενικότερης ανάπλασης της ομώνυμης πλατείας, ενώ στην εγγύς περιοχή του ακινήτου επί της Πειραιώς εντοπίζονται γραφειακοί χώροι, η Τεχνόπολη, καταστήματα, αλλά και ο ίδιος ο αρχαιολογικός χώρος του Κεραμεικού. Ευνοϊκότερη συγκυρία δημιουργεί και το συνεχιζόμενο (αυξημένο) ενδιαφέρον για νέα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, πολύ περισσότερο από την στιγμή που το 5άστερο της Πειραιώς πωλείται με τον εξοπλισμό του και μπορεί να λειτουργήσει άμεσα.


Εκτός από το συγκεκριμένο ξενοδοχείο η Probank έχει βάλει πωλητήριο σε δύο ακόμη κενά ξενοδοχεία, το ένα επίσης στην Αθήνα, στην περιοχή της Κυψέλης και το δεύτερο στην Βόρεια Κέρκυρα, με την διαγωνιστική διαδικασία να έχει οριστεί επίσης για το τέλος Οκτωβρίου. Το ξενοδοχείο της Κυψέλης 2 αστέρων, επί της οδού Τενέδου 35 είναι μικρό, δυναμικότητας 24 δωματίων και 43 κλινών και πωλείται αυτή την στιγμή στην τιμή των 700 χιλ. ευρώ.

Με πολύ υψηλότερο τίμημα, στα 6 εκατ. ευρώ έχει αναρτηθεί πωλητήριο στο παραθαλάσσιο ξενοδοχειακό συγκρότημα στη θέση «Αγιος Στέφανος» στην περιοχή Αχαράβης στη Βόρεια Κέρκυρα που περιλαμβάνει δύο μονάδες και διαμερίσματα. Η κατηγορία του συγκροτήματος είναι 3 αστέρων και διαθέτει συνολική δυναμικότητα 162 δωματίων με 354 κλίνες, πισίνες για ενήλικες και παιδιά, γήπεδο τένις κ.α.newmoney.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


                                                               

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]