ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Παράταση μέχρι 31/12/2018 η ισχύς των οικοδομικών αδειών για αποπερατώσεις, επεκτάσεις και επισκευές κτιρίων

Παρατείνεται μέχρι τις 31/12/2018 η ισχύς των οικοδομικών αδειών, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι όψεις και η στέγη του κτιρίου, καθώς επίσης και οι δυνατότητες εκσυγχρονισμού της κτιριακής επέκτασης σε νομίμως υφιστάμενες χρήσεις κτιρίων ή εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στο νόμο για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος. Επίσης μέχρι τις 31/12/2018 παρατείνεται η ισχύς των αδειών επισκευής κτισμάτων σε σεισμόπληκτες και πυρόπληκτες περιοχές.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, οι προτεινόμενες παρατάσεις στις προθεσμίες ισχύος των πολεοδομικών αδειών δόθηκαν για αποπερατώσεις, επεκτάσεις και επισκευές κτιρίων, οι οποίες δεν έχει καταστεί δυνατόν να ολοκληρωθούν εντός των αρχικών χρονοδιαγραμμάτων λόγω της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας.

Επίσης, με τροπολογίες επαναπροσδιορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις με την ελάχιστη απόσταση κοιμητηρίων από εγκεκριμένο σχέδιο πόλης ή όριο οικισμού.

Τέλος, παρατείνεται η δεκαετής αποκλειστική προθεσμία από την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης για την ολοκλήρωση των έργων τεχνικής υποδομής στις εκτάσεις οικοδομικών συνεταιρισμών.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΕγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


                                                              

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]