ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Αυξημένες κατά 14,1% οι εξαγωγές ενδυμάτων

Αύξηση της τάξης του 14,1% εμφάνισαν στο α΄ πεντάμηνο του 2017 οι εξαγωγές στον κλάδο της ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας, καθώς διαμορφώθηκαν σε 581 εκατ. ευρώ έναντι 509 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Ειδικά στην ένδυση, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πλεκτικής – Έτοιμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), οι εξαγωγές ενισχύθηκαν κατά 7,3% σε 249 εκατ. ευρώ.


Την ίδια ώρα, οι εξαγωγές πλεκτών ενδυμάτων σημείωσαν άνοδο κατά 6,9%, ενώ οι εξαγωγές υφαντών ενδυμάτων αυξήθηκαν κατά 10,1%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 87% των εξαγωγών ενδυμάτων κατευθύνθηκε στις χώρες της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στις εξαγωγές ενδυμάτων προς την Ιταλία με ποσοστό 32%, ενώ ακολούθησαν η Ισπανία με 22%, το Βέλγιο με 21%, η Κύπρος με 13% και η Γερμανία με 6%.

Αντίθετα, μείωση καταγράφηκε στις εξαγωγές προς το Ηνωμένο Βασίλειο κατά 14% και τη Γαλλία κατά 11%.

Όσον αφορά τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, οι εξαγωγές κατέγραψαν αύξηση κατά 5,6% σε 164 εκατ. ευρώ, ενώ μεγάλη άνοδο κατά 38% σημείωσαν και οι εξαγωγές ελληνικού βαμβακιού, οι οποίες ανήλθαν σε 168 εκατ. ευρώ.
Αύξηση, παράλληλα, παρατηρήθηκε και στις εισαγωγές ενδυμάτων και κλωστοϋφαντουργικών.

Ειδικότερα, στην ένδυση οι εισαγωγές σημείωσαν άνοδο κατά 4,2% σε 709 εκατ. ευρώ. Στην κλωστοϋφαντουργία, οι εισαγωγές ανήλθαν σε 208 εκατ. καταγράφοντας αύξηση 9,3%.
 
 

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]