Εxpert: Πορεία ανάπτυξης με στόχο τα 45 καταστήματα

Με στόχο τα 45 καταστήματα στην ελληνική αγορά μέχρι το τέλος του 2018 προχωρά η Εμποροβιομηχανική ΑΕΒΕ, η οποία αποτελεί την αντιπρόσωπο επίσημης δικαιόχρησης (licensing partner) του Ομίλου Expert για την Ελλάδα από το 2014.

Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια, το δίκτυο των expert στην χώρα μας από τα αρχικά 14 καταστήματα έχει αγγίξει πλέον τα 33 σημεία πώλησης (πέρσι προστέθηκαν 7 ενώ για φέτος σχεδιάζονται πέντε) ενώ απασχολεί συνολικά 127 εργαζόμενους. Οι πωλήσεις της αλυσίδας ανήλθαν σε 19 εκατ. ευρώ το 2016, καταγράφοντας ανάπτυξη της τάξης του 14,1% και αντιστοιχώντας σε μερίδιο 10% ανάμεσα στους συνεταιρισμούς ηλεκτρικών και ηλεκτρικών ειδών (buying groups) σήμερα στην Ελλάδα.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2017 το δίκτυο των expert «τρέχει» με ρυθμούς ανάπτυξης 4,5% αν και η συνολική αγορά παραμένει πτωτική (-6,6%). Για την συνέχεια η αλυσίδα έχει θέσει σαν στόχο την αύξηση των πωλήσεων και της κερδοφορίας αξιοποιώντας, μεταξύ άλλων, και το ηλεκτρονικό κατάστημα που παρουσίασε στην Ελλάδα το 2016 αλλά και την συνεργασία της με μεγάλη εταιρεία logistics για την δημιουργία κεντρικής αποθήκης.

Επίσης, όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της Expert Ηellas Ηλίας Παπαδόπουλος σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, έμφαση αναμένεται να δοθεί και στην παροχή υπηρεσιών αλλά και την αλλαγή του προιοντικού μείγματος στα καταστήματος. Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε με την αφορμή του εορτασμού των 50 χρόνων Expert στην Ευρώπη φέτος στην Αθήνα και συμμετείχαν και οι Κωνσταντίνος Γραμμένος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Εxpert Hellas και Dieter Mathys, Μanaging Director, Expert Ιnternatinal, που, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στην πραγματοποίηση συζητήσεων μεταξύ buying groups τόσο σε εγχώριο όσο και διεθνές επίπεδο με αντικείμενο την επίτευξη συνεργασιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το event για τον εορτασμό των 50 χρόνων του Ομίλου expert στο οποίο θα συμμετέχουν 250 ανώτατη στελέχη εταιρειών του Ομίλου αλλά και προμηθευτών θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο και αναμένεται να στοιχίσει 350.000 ευρώ.


businessnews.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα