ENGLISH HOME: Η Τουρκική πολυεθνική έρχεται στην Θεσσαλονίκη

της Άννυς Καρολίδου |

Το κατάστημα της αλυσίδας στον Πειραιά
Τον αέρα της βρετανικής εξοχής στη διακόσμηση του ελληνικού σπιτιού θα φέρει σε λίγο καιρό και στη Θεσσαλονίκη μία τουρκική πολυεθνική, η οποία θα ανοίξει το πρώτο κατάστημα English Home στον αριθμό 28 της Τσιμισκή, ένα κλικ μετά τον πεζόδρομο της Αριστοτέλους, στα 260 τ.μ. που μέχρι πρότινος φιλοξενούσαν τα Fratelli Karida.

H Εnglish Home, η μεγαλύτερη αλυσίδα με είδη σπιτιού και λευκά είδη στη Τουρκία, ήρθε πριν τρία χρόνια στην Ελλάδα και τον Σεπτέμβριο του 2014 άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο Κολωνάκι. Σήμερα αριθμεί πανελλαδικά 15 καταστήματα, τα περισσότερα στην Αθήνα, ενώ παρουσία έχει επίσης σε Λάρισα, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη και Πάτρα. Το κατάστημα της Θεσσαλονίκης θα είναι το 15o και το new entry στο δίκτυο.

Η English Home, μέσω της θυγατρικής της English Home Greece, έχει επιλέξει να αναπτυχθεί στη χώρα μας με εταιρικά καταστήματα, ενώ ήδη βρίσκεται σε Πολωνία, Ρουμανία, Ουκρανία, Μαρόκο, Βουλγαρία κ.αλ., έχοντας συνολικά ένα δίκτυο καταστημάτων που πλησιάζει τα 300 τον αριθμό.

Η English Home που ιδρύθηκε το 2008 και έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη, ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων της οικογενείας Aydin, στην Turgut Aydin Holding Company.

O συγκεκριμένος όμιλος που έχει παραγωγή και στα textiles (με την Αydin Orme), έχει επίσης αναπτύξει τη μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ Α101, ενώ δραστηριοποιείται και στο χώρο της υγείας με το Memorial Health Group. Το γκρουπ Memorial έχει δέκα νοσοκομεία, τέσσερα ιατρικά κέντρα και ένα κέντρο ευεξίας.

Να σημειωθεί ότι μέτοχος στο Memorial Health Group όπως και στην English Home έχει μπει η Qatar First Investment Bank.