SAP: στην Ελλάδα το πρώτο Data Science Delivery Hub


Το πρώτο Data Science Delivery Hub στην Ελλάδα αναμένεται να δημιουργήσει η SAP. Η επένδυση, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, αποτελεί μέρος της στρατηγικής της εταιρείας για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης και της καινοτομίας, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα και δημιουργώντας, ταυτόχρονα, θέσεις εργασίας για νέους, ταλαντούχους επιστήμονες από τον χώρο της πληροφορικής. Η επιλογή της Ελλάδας, όπως προστίθεται, είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής γεωπολιτικής θέσης που κατέχει η χώρα στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής και η οποία προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον όσον αφορά την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ταυτόχρονα, με τη λειτουργία του Data Science Delivery Hub δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης αξιόλογων Ελλήνων επιστημόνων, πολλοί από τους οποίους διαπρέπουν στους τομείς του Data Science στο εξωτερικό. «Σήμερα, μόνο ένα μικρό μέρος των διαθέσιμων δεδομένων αξιοποιείται διεθνώς», σχολίασε το υψηλόβαθμο στέλεχος Μάνος Ραπτόπουλος.


Ενισχύθηκε 5,58% ο τζίρος της Metro το 2015

Συνεχίστηκε και το 2015 η θετική πορεία της Metro (Μy market – Metro Cash & Carry). H εταιρεία, παρά τις δυσκολίες στην ελληνική οικονομία και αγορά, κατόρθωσε να βελτιώσει όλα τα βασικά οικονομικά της μεγέθη στη χρήση του 2015. Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε από τα 697,34 εκατ. ευρώ το 2014 στα 736,24 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά, καταγράφοντας άνοδο 5,58%. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 20,13%, ανερχόμενα στα 20,43 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα περίπου 17 εκατ. ευρώ του 2014. Η λειτουργική κερδοφορία διαμορφώθηκε στα 33,19 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 14,74% σε σχέση με τα 28,9 εκατ. ευρώ του 2014. Σημειώνεται ότι η εταιρεία αναμένει τα οφέλη από την εξαγορά των δραστηριοτήτων του ομίλου Βερόπουλος να αποτυπωθούν στον ισολογισμό για τη χρήση του 2016. Αυτή την περίοδο η εταιρεία υλοποιεί το ιδιαίτερα απαιτητικό και πολυδιάστατο έργο τής πλήρους ενσωμάτωσης των καταστημάτων της Βερόπουλος στο δίκτυό της, για το οποίο αναμένεται να επενδυθούν περίπου 100 εκατ. ευρώ μέχρι το 2018.

Τη θετική πορεία στις διεθνείς αγορές συνεχίζει το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Θεόνη, καταγράφοντας σταθερά αυξητική πορεία εξαγωγών το πρώτο εξάμηνο το 2016. Το φυσικό μεταλλικό νερό Θεόνη, αν και κυκλοφορεί στην αγορά μόλις από το 2013, σήμερα εξάγεται σε 17 χώρες, στην Ευρώπη, στην Αμερική και στην Ασία, με την ετικέτα να κυκλοφορεί σε πέντε διαφορετικές γλώσσες (αγγλικά, αραβικά, γερμανικά, γαλλικά και εβραϊκά). Η Αγγλία, το Ομάν και το Ιράν αποτελούν τις πιο πρόσφατες αγορές στις οποίες εξάγεται το μεταλλικό νερό. Παράλληλα, αξιοσημείωτη στη θετική πορεία του νερού υπήρξε και η αύξηση του όγκου εξαγωγών προς τις ξένες αγορές, όπου το Θεόνη διατηρεί ήδη παρουσία. Η Γερμανία σημειώνει ίσως την πιο μεγάλη άνοδο, με τις εξαγωγές να παρουσιάζουν αύξηση άνω του 40% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

H Profile Software επέλεξε τη λύση IMSplus Custody

Η εισηγμένη Profile Software ανακοίνωσε την επιλογή της λύσης IMSplus Custody από την Albilad Capital, την εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων του ομίλου της Albilad Bank, μίας εκ των μεγαλυτέρων τραπεζών στη Σαουδική Αραβία, με στόχο την αυτοματοποίηση των διαδικασιών στο νεοσύστατο τμήμα της θεματοφυλακής και την εξασφάλιση της κανονιστικής συμμόρφωσης. Η Albilad Capital, εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων, εξουσιοδοτημένη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Σαουδικής Αραβίας (Saudi Capital Market Authority), από το 2008, προσφέρει μεγάλο εύρος επενδυτικών υπηρεσιών και λύσεων σε ιδιώτες και σε θεσμικούς επενδυτές, καθώς και σε εταιρικούς πελάτες.

Επίσκεψη Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στη «Μαΐλλης»

Τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Μαΐλλης στα Οινόφυτα επισκέφθηκαν προ ημερών τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Πρόκειται για το ιστορικότερο εργοστάσιο της εταιρείας και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο που παράγει μεταλλική ταινία στην Ευρώπη, το οποίο ήδη από το 2007 μετατράπηκε σε «πράσινη» μονάδα, ενσωματώνοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σχετικά με τη διαχείριση των ρύπων αλλά και την εξοικονόμηση φυσικών πόρων. Η περιβαλλοντική επένδυση αφορούσε στην τοποθέτηση τριών κύριων συστημάτων που εγκαταστάθηκαν επιπλέον των υφισταμένων, παρότι αυτά κάλυπταν τις απαιτήσεις της νομοθεσίας. Σημειώνεται ότι με το νέο σύστημα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων διακόπηκε κάθε απόρριψη αποβλήτων στον Ασωπό ποταμό, ενώ εξασφαλίσθηκε η εξοικονόμηση 30.000 και πλέον τόνων νερού ετησίως.


http://ergon-consultants.gr/index.php/ypirisies/alles/taktopoiisiafthaireton.html