Παραδόθηκε η νέα "ΔΟΡΚΑΔΑ" από την ERGON Σύμβουλοι Μηχανικοί®


Ένα από τα πιο ιστορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης, το θρυλικό Γαλακτοζαχαρπλαστείο "Η Δορκάδα" που ιδρύθηκε το 1961 μεταφέρθηκε... όχι πολύ μακρυά, ακριβώς απέναντι από το παλιό ιστορικό μαγαζί, πλέον στην αριθμό 66 της οδού Κασσάνδρου.

Οι επιχειρηματίες δεύτερης γενιάς Γιάννης και Γιάννης Γκαβαλίνης ανέθεσαν στην ERGON Σύμβουλοι Μηχανικοί® τον λειτουργικό σχεδιασμό, την αδειοδοτική διαδικασία καθώς και την ριζική ανακαίνιση του νέου καταστήματος. Το αποτέλεσμα ετυπωσιάσε και τους πιο απαιτητικούς και το μόνο που μένει είναι να κάνετε μια βόλτα από κοντά.

Με αφορμή λοιπόν τη μεταφορά της θρυλικής Δορκάδας στο νέο της κατάστημα έπειτα από 61 ολόκληρα χρόνια, το Athens Voice και ο Στέφανος Τσιτσόπουλος δημοσίευσαν ένα ξεχωριστό αφιέρωμα.

Δορκάδα: Το παραδοσιακό γαλακτοζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης που δικαιούται αστέρι Michelin

Γιατί για τη Θεσσαλονίκη η μετακόμισή του είναι το talk of the town;

Θα μπορούσες να φανταστείς τη μέρα που οι αρμόδιοι φορείς ανακοινώνουν πως ο Λευκός Πύργος φεύγει από τη θάλασσα και μεταφέρεται στην πάνω πλευρά της πλατείας Αριστοτέλους, πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου; Ή πως ένα πρωινό, ο έτερος Πύργος, του ΟΤΕ, θα μετακομίσει, επίσης με συνοπτικές διαδικασίες, και από τη ΔΕΘ θα προσεληνωθεί καταμεσής των Κήπων του Πασά, πίσω από νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος;

Κι όμως, στις 3 Οκτωβρίου, τα πρώτα ξαδέλφια Γιάννης και Γιάννης Γκαβαλίνης πόζαραν για τελευταία φορά μπροστά από την πόρτα του γαλακτοζαχαροπλαστείου «Δορκάδα». Λίγο αργότερα ανέβασαν τη φωτογραφία τους στο λογαριασμό της στο fb γράφοντας: 

«Από το 1961 η Δορκάδα στεγαζόταν επί της οδού Κασσάνδρου 91. Σήμερα ήταν η τελευταία μέρα λειτουργίας της, αφού μεταφέρεται σε έναν νέο και μεγαλύτερο χώρο, εγκαινιάζοντας έτσι μια νέα εποχή. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την αγάπη και τη στήριξή σας. 60 χρόνια μετά φιλοδοξούμε να μείνουμε εκεί και για τα επόμενα 60, ελπίζοντας ότι και τα παιδιά μας θα θελήσουν να συνεχίσουν την παράδοση, όπως τη συνεχίσαμε και εμείς από τους πατεράδες μας».