To nZEB Roadshow ξεκινάει από το Ναύπλιο το Σεπτέμβρη!


Το ΕΙΠΑΚ, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου nZEB Roadshow, σας καλωσορίζει στην νέα εποχή των κατασκευών!

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου nZEB Roadshow το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου, διοργανώνει την 1η Εβδομάδα Εκδηλώσεων στις 16 με 19 Σεπτεμβρίου στο χώρο του Φουγάρου στο Ναύπλιο. Στις τέσσερεις ημέρες που θα είμαστε στο Ναύπλιο, σας καλούμε σε εκπαιδευτικά σεμινάρια για μηχανικούς και τεχνίτες αλλά και σε παιχνίδια και happenings για μικρούς και μεγάλους. Θα δούμε ζωντανές εφαρμογές και θα επισκεφθούμε Παθητικά Κτίρια. Πρόκειται για μια σειρά από εκδηλώσεις ενημερωτικού περιεχομένου σχετικά με τα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας, που αποτελούν ήδη υποχρέωση στον κατασκευαστικό κλάδο από τον Ιούνιου του 2021. Όλες οι εκδηλώσεις και τα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν είναι δωρεάν και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Τράπεζας της Ελλάδος.


Στόχος μας είναι οι Έλληνες μηχανικοί και τεχνικοί όλων των κλάδων, αλλά και το ευρύ κοινό μικροί και μεγάλοι, να εξοικειωθούν με την νέα εποχή των κατασκευών, τα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας και το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου, μέσω διαφόρων δράσεων, σεμιναρίων αλλά και παιχνιδιών.

Κάθε ημέρα είναι αφιερωμένη σε διαφορετική θεματική. Ξεκινάμε από το απόγευμα της Πέμπτης, με μια ημερίδα αφιερωμένη στον Τουριστικό κλάδο με ιδιαίτερη έμφαση στον αειφόρο τουρισμό και την ενεργειακή αναβάθμιση τουριστικών εγκαταστάσεων.

Την Παρασκευή το απόγευμα υπάρχει σεμινάριο για τεχνικούς όλων των ειδικοτήτων, πάνω στις βασικές αρχές υλοποίησης ενεργειακών αναβαθμίσεων και πρακτικές υλοποίησης (μόνωση, κουφώματα, συστήματα αερισμού) των Κτιρίων Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας.

Το Σάββατο το πρωί θα διεξαχθεί σεμινάριο για τους Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων για το βέλτιστο ενεργειακό σχεδιασμό, τις βασικές γνώσεις των κτιρίων υψηλής ενεργειακής απόδοσης με πρόσθετες πληροφορίες για τις ανακαινίσεις και την διασφάλιση ποιότητας του έργου. Θα παρουσιαστούν τα ελληνικά λογισμικά για το σχεδιασμό και την υλοποίηση Παθητικών Κτιρίων.

Ακόμα στην ατζέντα του Σαββάτου περιλαμβάνεται μια σειρά από παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Ένα παιχνίδι με 5 στάσεις δείχνει στα παιδιά μέσα από ένα απλό αλλά ταυτόχρονα διαδραστικό τρόπο, χρησιμοποιώντας κουίζ και πειράματα, τα απλά βήματα παρεμβάσεων που γίνονται στο σπίτι για να το κάνουμε σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης. Τις δύο πρώτες μέρες (Πέμπτη-Παρασκευή) το πρωί στελέχη του ΕΙΠΑΚ θα συναντηθούν με μαθητές και δασκάλους σε σχολεία όλων των βαθμίδων του Ναυπλίου και θα συζητήσουν για τα προβλήματα των σχολείων.

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρχουν στο χώρo εκθέσεις υλικών και συστημάτων από καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου, καθώς και πρακτικές επιδείξεις και εφαρμογές σε πραγματικό χρόνο.

Τέλος, οι εκδηλώσεις θα κλείσουν την Κυριακή με την επίσκεψη και ξενάγηση σε ένα Παθητικό Κτίριο που βρίσκεται στο παλιό Ναύπλιο, όπου θα παρουσιαστούν από τους υπεύθυνους μηχανικούς οι πρακτικές που ακολουθήθηκαν στο σχεδιασμό και την κατασκευή του και οι συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν μετά από καιρό μέσα σε αυτό.

Είτε είστε λοιπόν κάτοικος Ναυπλίου ή της ευρύτερης περιοχής και έχετε την περιέργεια να μάθετε τι είναι το κτίριο nΖΕΒ, είτε είστε μηχανικός και τεχνίτης, είτε απλά βρεθήκατε με την οικογένεια σας το ΣΚ στο Ναύπλιο, εμείς σας περιμένουμε στο Φουγάρο για συζήτηση, ενημέρωση, κατάρτιση και παιχνίδια.

Αναλυτικά μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

Για την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων και για την τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων υγειονομικής ασφάλειας (λόγω της πανδημίας του COVID-19) θα πρέπει να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα εκδήλωσης συμμετοχής