VIDEO: Η Κίνα έφτιαξε ένα 7όροφο ξενοδοχείο σε μόλις 12 μέρες


Η Κίνα είναι γνωστή για τις γρήγορες διαδικασίες κατασκευής που υιοθετεί. Και δεν σταματά, κάνοντας νέα ρεκόρ, καθώς ένα επταώροφο ξενοδοχείο στην πόλη Zhuhai στην Κίνα κατασκευάστηκε σε μόλις 12 ημέρες.

Πώς ακριβώς δημιουργείς ένα πλήρες, λειτουργικό ξενοδοχείο σε λιγότερο από δύο εβδομάδες; Είναι απλό: χτίζεις το μεγαλύτερο μέρος του σε εργοστάσιο.



Αλλά σε μια λίγο καλύτερη εξήγηση της μεθόδου που χρησιμοποιήθηκε, η κατασκευαστική εταιρεία είπε ότι περίπου το 80 τοις εκατό των επιτόπιων διαδικασιών, από την παραδοσιακή διαδικασία κατασκευής, μεταφέρθηκαν στο αυτοματοποιημένο έξυπνο εργοστάσιό της. Με αυτόν τον τρόπο, η ακρίβεια και η ποιότητα βελτιώθηκαν και η εργασία και ο κίνδυνος ελαχιστοποιήθηκαν.

Και, μόλις τα μέρη και τα στοιχεία του κτιρίου συγκεντρώθηκαν στον χώρο κατασκευής, οι εργάτες έπρεπε απλώς να τα συνδυάσουν.

Την ίδια στιγμή, η China State Construction υιοθέτησε ψηφιακή διαχείριση στις διαδικασίες. Με αυτόν τον τρόπο, οι πληροφορίες κάθε εξαρτήματος μπορούσαν να εντοπιστούν από οποιοδήποτε σημείο και τα όποια σφάλματα να εντοπιστούν γρήγορα και εύκολα.

Επιπρόσθετα, όχι μόνο το σύστημα είναι πιο αποτελεσματικό από άποψη χρόνου και ποιότητας, αλλά αναφέρεται πως μειώνει επίσης τα απόβλητα υλικών, τα απόβλητα κατασκευών και την κατανάλωση ενέργειας κατά 25%, 70% και 55% αντίστοιχα.

Τέλος, δεδομένης της τυποποιημένης μεθόδου κατασκευής που χρησιμοποιείται και των μεθόδων αποσυναρμολόγησης, τα εξαρτήματα μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν ξανά. Η εταιρεία δηλώνει ότι το ποσοστό δευτερογενούς χρήσης των ανταλλακτικών είναι έως και 90 τοις εκατό.