Χωρίς άδεια μικρής κλίμακας η τοποθέτηση θερμομόνωσης σε δώματα



Με σημερινή απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός ΥΠΕΝ κ. Ταγαράς, συμπληρώθηκαν επίπλεον εργασίες για τις οποίες δεν απαιτείται έκδοση άδειας ή έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας, στην παρ. 1 του άρθρου 30 του ν. 4495/2017.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Συγκεκριμένα, στην απόφαση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Άρθρο 1

Μετά την περ. κδ της παρ. 1 του άρθρου 30 του ν. 4495/2017, όπως ισχύει, προστίθενται περιπτώσεις κε και κστ, ως εξής:

«κε) εργασίες που απαιτούνται για την τοποθέτηση γεφυροπλαστιγγών, με τα απαραίτητα προσαρτήματά τους σε ακίνητα που καλύπτουν τις ανάγκες στέγασης και λειτουργίας των τελωνειακών Υπηρεσιών της Χώρας,

κδ) εργασίες θερμομόνωσης οριζόντιων εξωτερικών όψεων κτιρίων (όπως δώματα), καθώς και οροφών πυλωτής, εφόσον δεν χρησιμοποιούνται ικριώματα.»

Άρθρο 2

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως



Όπως επισημαίνεται στο κείμενο, η απόφαση αυτή θα συμβάλλει:

α) στην επιτάχυνση των διαδικασιών εγκατάστασης κατάλληλου εξοπλισμού που θα διευκολύνει τους ελέγχους φορτίων στα Τελωνεία της χώρας εξυπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον, αφενός γιατί θα άρει τον κίνδυνο απώλειας χρηματικών πόρων της Ε.Ε. που θα λάβει η Α.Α.Δ.Ε. μέσω των προγραμμάτων χρηματοδότησης του ΕΠΑΝΕΚ για την προμήθεια τέτοιων μηχανημάτων και αφετέρου θα μπορέσουν τα Τελωνεία της χώρας, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να εγκαταστήσουν εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα ελέγχου, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, της παράνομης εισόδου επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία εμπορευμάτων και της διασφάλισης καταβολής των ορθών δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.

β) στην απλοποίηση των διαδικασιών ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων, καθώς και τη διευκόλυνση των δράσεων του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».

Μπορείτε να κατεβάσετε το κείμενο της απόφασης από εδώ