ThesSummerSchool: Το πρώτο μου βήμα στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας



Η ομάδα συντελεστών του ThesSummerSchool ανακοινώνει πώς η ακαδημαϊκή χρονιά 2020-21 ολοκληρώνεται με ένα διά ζώσης πρόγραμμα, μετά από καιρό! Από την Τρίτη 22 έως την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021, θα πραγματοποιηθεί ο 5ος κύκλος του επιτυχημένου ThesSummerSchool συνολικής διάρκειας 24 ωρών, που απευθύνεται σε νέους και νέες 14-18 ετών. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με 3 workshops, που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 30 Ιουνίου και την Πέμπτη 1 Ιουλίου, ανάμεσα στα οποία οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν σε ποιο θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν.

Ειδική σημείωση για τα σχολεία – φροντιστήρια: Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως σε περίπτωση που εξασφαλιστεί η συμμετοχή 8 παιδιών, δεσμευόμαστε να σας προσφέρουμε δωρεάν τον 3D εκτυπωτή Creality Ender 3 και το απαραίτητο νήμα για τις πρώτες εκτυπώσεις, αξίας 200€ + ΦΠΑ, σε συνεργασία με την εταιρεία THES3D.


Τι είναι το ThesSummerSchool;

Το ThesSummerSchool είναι ένα διακεκριμένο σχολείο επιχειρηματικότητας που διοργανώνεται με ολοένα μεγαλύτερη επιτυχία από το 2016 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Στόχος του είναι να εξοικειωθούν οι νέοι και οι νέες με τις έννοιες του επιχειρείν και να θέσουν τα θεμέλια του επαγγελματικού τους προσανατολισμού.


Γιατί να συμμετέχει ένας/μία μαθητής, -τρια;

- Γιατί θα παρακολουθήσει μαθήματα επιχειρηματικότητας και θα ακούσει τις εμπειρίες διακεκριμένων επιχειρηματιών.
- Γιατί πέρα από την ποικιλία θεματικών διαλέξεων, θα συμμετάσχει σε ανάλυση case studies, θα πραγματοποιήσει τεστ προσωπικότητας και θα παίξει εκπαιδευτικά παιχνίδια που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα.
- Γιατί θα γνωρίσει και θα δουλέψει με άλλα άτομα της ηλικίας του μέσα σε ένα υποστηρικτικό και ενθαρρυντικό περιβάλλον.
- Γιατί θα μάθει να αναγνωρίζει ευκαιρίες και θα του δοθούν οι βάσεις για την ανάπτυξη των δικών του επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.
- Γιατί ακόμη κι αν δεν ενδιαφέρεται για την επιχειρηματικότητα, οι δεξιότητες που θα αναπτύξει με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, θα του φανούν χρήσιμες σε όλη του τη ζωή.

Πού θα γίνουν τα μαθήματα;

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 10:00 έως τις 14:00 κυρίως στους χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αλλά και της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (Φιλικής Εταιρείας 12 και Τσιμισκή).


Η έκπληξη της διοργάνωσης: Jerry's Food Truck και τα λαχταριστά γλυκά τους!

Οι επιχειρηματίες Γιάννης, Τάσος και το staff τους θα έρθουν στο Πανεπιστήμιο με τον εξοπλισμό τους (μπεν μαρί με ρευστές πραλίνες και γεμιστικά διαφόρων γεύσεων, ντόνατς, τσουρέκια, πραλινοσύριγγες) και αφού μιλήσουν στα παιδιά για την επιχείρησή τους (πώς δημιουργήθηκε, δυσκολίες, προοπτικές, τρόπος δουλειάς, target group, δυνατά σημεία της κλπ) θα τους δείξουν πώς παράγονται τα τσουρεκάκια και τα ντόνατς! Σκοπεύουν να τους κάνουν μια μικρογραφία της εκπαίδευσης που κάνουν στους συνεργάτες τους – franchisees, ενώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν «μόνα τους» ντόνατς και τσουρεκάκια! Στη συνέχεια, θα πάμε και μια βόλτα από το μαγαζί τους στην Παύλου Μελά, για μια περιήγηση και εκεί.


Τίποτα άλλο;

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν
- πιστοποιητικό παρακολούθησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ώστε να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στο βιογραφικό τους
- δωρεάν, τον 1o Οδηγό Σπουδών & Επαγγελμάτων «Μεικτής Πραγματικότητας» στην Ελλάδα (από την EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας) όπου βλέπεις, ακούς και διαβάζεις για όλα τα τμήματα! Πρόκειται για ένα δώρο αξίας 25€!
- φάκελο με εκπαιδευτικό υλικό και ένα αναμνηστικό δώρο!

Επίσης οι συμμετέχοντες εξασφαλίζουν τη δυνατότητα επικοινωνίας με όλους τους διδάσκοντες, ακόμα και μετά τη λήξη του προγράμματος, για όποιο θέμα τους απασχολεί (διά βίου mentoring!).


Πώς δηλώνω συμμετοχή;

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή πατώντας το παρακάτω πλαίσιο, το οποίο θα σας οδηγήσει στην ιστοσελίδα του προγράμματος, όπου θα βρείτε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.