Ασφαλτοστρώνονται 100 δρόμοι στη Θεσσαλονίκη


Σε ασφαλτοστρώσεις δεκάδων δρόμων σε κάθε γειτονιά της πόλης πρόκειται να προχωρήσει μέσα στο επόμενο διάστημα ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου τίθεται πλέον σε τροχιά υλοποίησης, καθώς σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση των προβλεπόμενων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ.


“Ξεκινάμε εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, για να βελτιώσουμε το προβληματικό οδικό δίκτυο της πόλης. Είναι ζήτημα καθημερινότητας, ζήτημα οδικής ασφάλειας και εν τέλει ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Άλλωστε η καθημερινότητα είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα μας και πυρήνας της δικής μας στρατηγικής», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.


Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα και θα εξελιχθούν με μεγαλύτερη ένταση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να υπάρχουν οι μικρότερες δυνατές οχλήσεις. Οι δρόμοι που θα ασφαλτοστρωθούν επιλέχθηκαν έπειτα από διαβούλευση με τις κατά τόπους δημοτικές κοινότητες και καταγραφή των αναγκών που επισημάνθηκαν, ενώ έχει υπάρξει σχετική συνεννόηση και με τους Οργανισμούς Κοινής Ωφελείας.


Το πρόγραμμα των έργων

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, κατά την πρώτη φάση του έργου προβλέπονται στο κέντρο της πόλης η τμηματική ασφαλτόστρωση της οδού Αγίου Δημητρίου (Λαγκαδά – Ηφαιστίωνος, Καραολή και Δημητρίου – Αγ. Νικολάου και Ιασωνίδου – Αγ. Παύλου) καθώς και ασφαλτοστρώσεις στη Βασιλέως Ηρακλείου (Αριστοτέλους – Κ. Ντηλ), στη Φωτάκου και στη λεωφόρο Νίκης, εκτός από τμήμα του νέου ποδηλατόδρομου.


Για την περιοχή της δεύτερης δημοτικής κοινότητας προβλέπονται ασφαλτοστρώσεις στις οδούς Αγίων Πάντων (Κολωνιάρη – Γέφυρα ΟΣΕ) και Αναγνωσταρά και για την περιοχή της τρίτης δημοτικής κοινότητας προβλέπονται ανάλογες παρεμβάσεις στην Αγίου Νικολάου (Κασσάνδρου – Αγίου Δημητρίου).


Σε επίπεδο τέταρτης δημοτικής κοινότητας στην πρώτη φάση των έργων έχουν ενταχθεί η Ανατολικής Θράκης και η Διαγόρα (Λαμπράκη – Πραξαγόρα), ενώ πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει ασφαλτόστρωση της Αρτάκης.


Στην πέμπτη δημοτική κοινότητα θα ασφαλτοστρωθούν η Δελφών όπως επίσης οι Χαλκιδικής (Αναλήψεως – Ψυχάρη), Ανδρεοπούλου, Ιατρού Ζάννα (Σ. Όλγας – Μυκηνών), Κοσμοπούλου (Ανδρούτσου – Χαλκιδικής), Ανδρούτσου, Τεγέας, Πατρών (Μπότσαρη – Συνδίκα), Αλεξανδρείας (με Χατζηλαζάρου), Κομποθέκλας, Ηλέκτρας (Μπότσαρη – Χατζηλαζάρου), Μυκηνών, Λυσικράτους, Χατζηλαζάρου (Δελφών – Β. Όλγας), Νιγρίτης (Χαλκιδικής – Δελφών) και Αναλήψεως.


Όσον αφορά τη δημοτική ενότητα Τριανδρίας σε αυτή τη φάση έχουν ενταχθεί οι οδοί Βενιζέλου και Ελευθερίας.


Σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο του δημάρχου Θεσσαλονίκης Δημήτρη Μήτρου, η πρώτη φάση των ασφαλτοστρώσεων θα εξελιχθεί κατά την περίοδο από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο, ενώ συνολικά στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η ασφαλτόστρωση 100 δρόμων.


Πηγή: ypodomes.com