3η τροποποίηση του Προγράμματος για την ενίσχυση Μικρών - Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία στη Δυτ. Μακεδονία



Η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ, αρμόδιος εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας (ΕΠ ΔΜ) του ΕΣΠΑ 2014-2020 - ΕΦΕΠΑΕ ανακοινώνει ότι με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιου Κασαπίδη στις 18/3/2021 τροποποιήθηκε η Αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Δυτική Μακεδονία» του ΕΠ/ΠΔΜ, ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οι τροποποιήσεις αφορούν σε:
  • τεχνικές διορθώσεις ως προς τις ημερομηνίες υποβολής των αιτημάτων επαλήθευσης
  • τη διατήρηση των θέσεων εργασίας
  • τα δικαιολογητικά εκταμίευσης και 
  • θέματα τροποποιήσεων ήσσονος σημασίας (αλλαγή έδρας, νόμιμου εκπροσώπου, κ.λ.π.)

Επισημαίνεται ότι με τη νέα απόφαση το Αίτημα Τελικής Επαλήθευσης - Πιστοποίησης πρέπει να υποβληθεί στο ΠΣΚΕ έως και την 31/7/2021.

Η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ θα ενημερώσει τους ενταγμένους Δικαιούχους με σχετική επιστολή για τις εν λόγω τροποποιήσεις. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ενεργοποιηθεί το ΠΣΚΕ για την υποβολή των αιτημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι, η συγκεκριμένη Δράση χρηματοδοτεί το κεφάλαιο κίνησης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης και καλύπτει Κεφάλαιο Κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης του έτους 2019, με επιχορήγηση ποσού από 5.000 € κατ' ελάχιστο έως 40.000 € (μέγιστο). Στα ποσά εξόδων επί των οποίων θα υπολογιστεί το ποσοστό του 50% θα συμπεριλαμβάνονται ενδεικτικά οι αγορές εμπορευμάτων, πρώτων υλών και υλικών, ενοικίων, παροχών σε εργαζόμενους και διαφόρων λειτουργικών εξόδων.

Στη Δράση έχουν ενταχθεί 1.728 έργα Δικαιούχων συνολικής δημόσιας δαπάνης 39.976.875,03 €. Η Δημόσια Δαπάνη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του ΕΠ ΠΔΜ, ΕΣΠΑ 2014-2020.