Οι 15 μεγαλύτερες παγκόσμιες κοινότητες για γυναίκες επιχειρηματίες


Καθώς οι γυναίκες κερδίζουν έδαφος στο χώρο της επιχειρηματικότητας και των συναφών πεδίων, κοινότητες όπως αυτές που σας παρουσιάζουμε προσφέρουν ακόμα περισσότερη βοήθεια και υποστήριξη προς αυτό τον στόχο.

Όπως υποδηλώνει το όνομα του οργανισμού αποστολή του είναι δώσει στις γυναίκες founders μια παγκόσμια ευκαιρία ανάπτυξης. Από το 2008 που ξεκίνησε η προσπάθεια ο δικτυακός τόπος έχει φτάσει σχεδόν τους 200 εκατομμύρια χρήστες.

Το BizWomen είναι μια διαδικτυακή κοινότητα που επιτρέπει στις γυναίκες στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες να συνδεθούν μεταξύ τους και να μοιραστούν την εμπειρία τους με έμφαση τις Η.Π.Α.

Ο ιστότοπος Lean In είναι εμπνευσμένος από το ομώνυμο βιβλίο το οποίο ενθαρρύνει τις γυναίκες να επιδιώξουν τις φιλοδοξίες τους μετατοπίζοντας την εστίασή τους από αυτό που δεν μπορούν να κάνουν σε αυτό που μπορούν να κάνουν.

Catalyst είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με αποστολή να επιταχύνει την πρόοδο για τις γυναίκες μέσω της ένταξης στο χώρο εργασίας. Με γραφεία στην Αυστραλία, τον Καναδά, την Ευρώπη, την Ινδία, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Catalyst έχει περισσότερους από 800 υποστηρικτικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

Το PWN είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο γυναικών, με περισσότερα από 5.000 μέλη που είναι στενά συνδεδεμένα μέσω της δικτυακής πλατφόρμας με έμφαση την Ευρώπη.

Το All Raise είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε από 34 γυναίκες επενδυτές, αφιερωμένο στη διαφορετικότητα σε χρηματοδότες και ιδρυτές.

Η Elpha είναι μια ιδιωτική κοινότητα που επικεντρώνεται σε μια καθημερινή ροή συνομιλιών που δημιουργούνται από μέλη σε προσωπικά και επαγγελματικά θέματα.

Κανάλι Slack για χιλιάδες γυναίκες ιδρυτές από όλο τον κόσμο.

O οργανισμός έχει στόχο την ένταξη, τη διαφορετικότητα, τον μετρήσιμο αντίκτυπο και τη διαφάνεια στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, δίνοντας τη δυνατότητα στις γυναίκες ηγέτες να γίνουν επενδυτές.

Η SheWorx είναι μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες αλλά και σειρά εκδηλώσεων που δίνει τη δυνατότητα σε πάνω από 20.000 γυναίκες επιχειρηματίες να δημιουργήσουν και να μεγαλώσουν επιτυχημένες εταιρείες.

Το WXR Fund επενδύει σε δύο από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες της εποχής μας: το μέλλον της πληροφορικής και των γυναικών επιχειρηματιών. Είναι μια ζωντανή κοινότητα γυναικών που επιλύουν μερικά από τα πιο σημαντικά ζητήματα του μέλλοντος.

Ο μεγαλύτερος παγκόσμιος κατάλογος γυναικών σε επιχειρηματικά κεφάλαια

Το YSYS είναι μια ακμάζουσα κοινότητα Startup με έμφαση στο Λονδίνο για ιδρυτές, προγραμματιστές, σχεδιαστές και επενδυτές με αποστολή να κάνουν τη διαφορά.

Μια τεχνολογική κοινότητα με στόχο την όλο και μεγαλύτερη ενσωμάτωση των γυναικών στον τεχνολογικό τομέα αλλά και στις επιχειρήσεις. Σε συνεργασία με το Women who Tech λειτουργούν το VC W Fund.

Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο την επιτάχυνση και υποστήριξη των γυναικών – founders αλλά και την πρόσβαση στην χρηματοδότηση.


πηγή: startupper.gr