VIDEO: Πως ήταν στην πραγματικότητα το εσωτερικό του Παρθενώνα


Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά και πολυβραβευμένα αξιοθέατα του κόσμου. Πώς θα ήταν στις μέρες μας, αν δεν είχε υποστεί μεγάλο αριθμό φθορών; Ένα πρότζεκτ προχώρησε στην αναδημιουργία μερικών συναρπαστικών αρχαίων κτισμάτων. Ανάμεσα σε αυτά, συγκαταλέγεται και ο Παρθενώνας.

Τα αρχαία μνημεία μεταφέρουν πληροφορίες από την καθημερινή ζωή της εποχής τους. Όμως, τα αναπάντητα ερωτήματα και τα μυστήρια που πρέπει να αποκαλυφθούν, είναι πολλά.

Το πρότζεκτ από το myvouchercodes.co.uk αναδημιούργησε ψηφιακά το εσωτερικό μερικών από τα πιο συναρπαστικά αρχαία κτίσματα του κόσμου. Ερχόμενοι στην Ελλάδα, ο Παρθενώνας χτίστηκε στα μέσα του 5ου αιώνα π.Χ. Εκεί στεγάστηκε το χρυσό άγαλμα της θεάς Αθηνάς.

Το άγαλμα της Αθηνάς είχε πάνω από 12 μέτρα ύψος. Ήταν φτιαγμένο από σκαλιστό ελεφαντόδοντο και χρυσό, ο οποίος ζύγιζε περίπου 1.140 κιλά. Μια δεξαμενή με νερό ήταν τοποθετημένη μπροστά στο άγαλμα. Εκείνη παρείχε την απαραίτητη υγρασία για τη συντήρηση του ελεφαντόδοντου.

Η προφανής επίδειξη πλούτου και εξουσίας έστελνε ένα πολύ σαφές μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο. Για όσους υπήρξαν αρκετά τυχεροί για να δουν τον Παρθενώνα στις δόξες του, το άγαλμα δεν προκαλούσε τίποτα λιγότερο από το απόλυτο το δέος.