Τρία υπόσκαφα κτίρια στη Σαντορίνη ενοποιήθηκαν και ανακαινίστηκαν μαγευτικά (εικόνες)

Το γραφείο αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων και διακόσμησης Lime Deco ανέλαβε την διακόσμηση του Namaste Suites που βρίσκεται στην Σαντορίνη, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο καταφύγιο χαλάρωσης στην περιοχή της Οίας.


Καταλαμβάνοντας μια προνομιακή τοποθεσία, το Namaste Suites διαθέτει δύο υπνοδωμάτια, αίθριο, θέα στη θάλασσα αλλά και παροχές προορισμένες για διαμονή που χαρίζουν την απόλυτη εμπειρία του διεθνώς φημισμένου νησιού.


Στόχος της Μαρίας Χατζησταύρου, που είναι η επικεφαλής του Lime Deco, ήταν στο συγκεκριμένο έργο να αναπαράγει μέσα από τη διακόσμηση την μυστηριακή ενέργεια του χώρου και του τόπου της Σαντορίνης διατηρώντας τις ιδιαίτερες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες.

«Η κατοικία Namaste Suites βρίσκεται στην Οία της Σαντορίνης, στην πλευρά της καλντέρας. Ο αρχιτέκτονας του έργου αντιμετώπισε το υπόσκαφο, σαν ένα έργο τέχνης με επιρροές φυσικά Σαντορινιές αλλά και αύρα Ιταλική όπως και Ανατολίτικη. Οι εσωτερικοί χώροι θυμίζουν γλυπτό, στο οποίο επενέβησα με ιδιαίτερη λεπτότητα. Όταν μου ανατέθηκε η διακόσμηση της βίλας παρέλαβα πραγματικά ένα γλυπτό με ιδιαίτερες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες. Το στοίχημα ήταν επομένως να πατήσω πάνω στα ήδη έντονα χαρακτηριστικά, να τα αναδείξω ακόμα περισσότερο και το συνολικό αποτέλεσμα να διατηρήσει αυτή την τόσο χαρακτηριστική ενέργεια του χώρου. Αυτή άλλωστε η θετική ενεργειακή επιρροή που έχει ο χώρος, έδωσε και το όνομά του “Namaste Suites” που σημαίνει «υποκλίνομαι με ευγνωμοσύνη στην θετική σου ενέργεια και σε καλωσορίζω», αναφέρει στο iefimerida η Μαρία Χατζησταύρου.

Η αρχική έμπνευση πηγάζει από την ιστορία της βίλας, η οποία ήταν κάποτε τρία ανεξάρτητα υπόσκαφα κτίσματα του 1900.



Οπως περιγράφει η Μαρία Χατζησταύρου: «Ενοποιήθηκαν καλύπτοντας 160 τ.μ. και διαμορφώθηκαν από τον αρχιτέκτονα Ηλία Αποστολίδη. Η διακόσμηση, σεβόμενη απόλυτα την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του χώρου, έρχεται να συμπληρώσει, να αναδείξει τα επιμέρους στοιχεία και να δώσει στον επισκέπτη την αίσθηση μιας ευχάριστης πολυτελούς διαμονής με θετική ενεργειακή επιρροή».

Το αποτέλεσμα είναι οι χώροι να διαπνέονται από μια μοναδική αίσθηση καθαρότητας και μελετημένης απλότητας αλλά συγχρόνως τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί, τα οποία είναι φυσικά όπως μπαμπού, ψάθα, λινά, μάρμαρο, πέτρα, μέταλλο στις φυσικές τους αποχρώσεις του γκρι και του μπεζ, να δίνουν μια ζεν αίσθηση ηρεμίας.

Το Namaste Suites ολοκληρώνεται με την ιδιωτική πισίνα με υδρομασάζ ενώ σήμα κατατεθέν του σπιτιού είναι το μαρμάρινο παράθυρο «έργο τέχνης», του Ηλία Αποστολίδη.



Η Μαρία Χατζησταύρου τονίζει πως ο χρόνος έναρξης των εργασιών από τον αρχιτέκτονα άρχισε τον Νοέμβριο 2016 και η μελέτη διακόσμησης από την ίδια τον Απρίλιο 2017. Το έργο ολοκληρώθηκε στο σύνολο του, τον Ιούλιο 2017.
Περιηγηθείτε στο εσωτερικό του Namaste Suites μέσα από τις παρακάτω φωτογραφίες:

Ο κεντρικός χώρος αποτελείται από το κυρίως σαλόνι με βοηθητικό κουζινάκι.

Το σαλόνι και η κουζίνα στο Namaste Suites



Στον ίδιο χώρο κατεβαίνοντας μια μικρή σκάλα υπάρχει μια παλιά στέρνα η οποία διαμορφώθηκε σαν ένας χώρος ανάγνωσης και χαλάρωσης με μια αναπαυτική πολυθρόνα μπαμπού.

Τα φυσικά υλικά κυριαρχούν

Οι γηινές αποχρώσεις δημιουργούν μια φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Υπάρχουν δυο υπνοδωμάτια εκ των οποίων το μεγαλύτερο είναι εσωτερικό και βρίσκεται στο τμήμα της σπηλιάς και το άλλο είναι μικρότερο αλλά με παράθυρο στην θέα της καλντέρας.



Το εσωτερικό δωμάτιο έχει δικό του σαλονάκι-γραφείο, δωμάτιο-ντουλάπα και ευρύχωρο λουτρό με μπανιέρα ελεύθερης στήριξης.

Τα δυο δωμάτια μοιράζονται ένα εξωτερικό jacuzzi με σαλονάκι και θέα στην καλντέρα.

Το κτίσμα βρίσκεται στο πιο πολυφωτογραφημένο σημείο της Οίας

Η θέα είναι μαγική

Το λουτρό

Η διακόσμηση στο Namaste Suites φέρει την υπογραφή της Μαρίας Χατζησταύρου



Φωτογραφίες: Γιώργος Φάκαρος (George Fakaros)