ONE ATHENS: Δείτε το νέο εντυπωσιακό συγκρότημα κατοικιών στο Λυκαβηττό



Ένα από τα ομορφότερα και πιο ιστορικά κτίρια της νέας εποχής στην Αθήνα, το κτίριο της Σχολής Δοξιάδη, στην περιοχή του Λυκαβηττού βιώνει νέα περίοδο άνθησης.

Μετά την παρακμή του, που ακολούθησε με το θάνατο του εμπνευστή και δημιουργού του, το κτίριο άλλαξε χέρια και μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο οικιστικό συγκρότημα πολυτελών κατοικιών, το ONE ATHENS, διατηρώντας όμως το σεβασμό στην ιστορία του.

Σήμερα, μεγάλο μέρος του πέρασε πλέον και σε άλλα χέρια, τη Sodia Capital Management, η οποία θα ολοκληρώσει το project και θα πουλήσει την πλειοψηφία των διαμερισμάτων του συγκροτήματος.
Τί περιλαμβάνει το One Athens

Το κτίριο βρίσκεται σε μια ιδανική τοποθεσία, σε απόσταση αναπνοής από το Κολωνάκι αλλά και το Σύνταγμα. Αποτελείται από 21 υπερπολυτελείς κατοικίες διαφόρων μεγεθών (από 150 έως 721 τ.μ.) και μορφών (διαμερίσματα, duplex, townhouse, penthouses).

Στις ανέσεις 5 αστέρων που προσφέρει περιλαμβάνονται ρεσεψιόν, υπηρεσία φύλαξης 24/7, υπόγειο πάρκινγκ, ιδιωτικό σινεμά, playroom, γυμναστήριο, πισίνες (εσωτερική με spa αλλά και εξωτερική), roof garden, υπηρεσίες καθαρισμού και catering.

Οι κατοικίες διατήρησαν την ιστορική αρχιτεκτονική τους αλλά με νέα σύγχρονα υλικά όπως τσιμέντο, μάρμαρο και γυαλί. Παρέχουν υψηλών προδιαγραφών διαμονή με πολυτελή ξύλινα πατώματα, ενδοδαπέδια θέρμανση αλλά και τις τελευταίες τεχνολογίας εγκαταστάσεις internet, εικόνας και ήχου.

Η ιστορία του κτιρίου

Το κτίριο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1957 από τον οραματιστή Έλληνα αρχιτέκτονα, Κωνσταντίνο Δοξιάδη, ο οποίος ήθελε να δημιουργήσει εκεί τα γραφεία και τη σχολή του. Μάλιστα φρόντισε ώστε το γραφείο του στο τελευταίο όρφο να χτιστεί σε ύψος ακριβώς 150 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας όσο ακριβώς και η Ακρόπολη.

Το κτίριο σταδιακά επεκτεινόταν και έφτασε να αποτελείται από 4 πτέρυγες ημιτελείς, όλες χτισμένες με επίκεντρο ένα μεγάλο αίθριο στη μέση. Η τελική του μορφή ολοκληρώθηκε το 1970.

Ο θάνατος του όμως το 1976 έφερε στο κτίριο την παρακμή μέχρι που το 2007 δύο αρχιτέκτονες και ιδιοκτήτες της τεχνικής εταιρείας Cyclamino αγόρασαν το κτίριο με σκοπό να το μεταμορφώσουν σε σύγχρονο κτίριο κατοικιών.

Τ0 2010 μάλιστα το κτίριο κηρύχθηκε μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το 2020 πέρασε σχεδόν όλο υπό τον έλεγχο της Sodia Capital Management.
Τα επόμενα βήματα

Πλέον, η Sodia έχοντας την κυριότητα 17 από τις 21 κατοικιών θέλει να δώσει νέα πνοή στο project και να ολοκληρωθεί με την πώληση των κατοικιών στους νέους τυχερούς ιδιοκτήτες τους. Οι πωλήσεις αναμένονταν να ξεκινήσουν έως το τέλος του 2020.

Πηγή φωτογραφιών: Sodia Capital Management
Πηγή άρθρου: bizness.gr