Το νέο θέατρο της Κίνας είναι ένα κτίριο που μοιάζει με μετάξι που θροΐζει (Φωτογραφίες)

Photo © SCA | Steven Chilton Architects


Το αρχιτεκτονικό γραφείο Steven Chilton αποκάλυψε εικόνες από το θέατρο που βρίσκεται υπό κατασκευή στην Γκουανγκζού.

Κατασκευασμένο ως μέρος ενός σημαντικού αξιοθέατου στην περιοχή Huadu, στα βόρεια της πόλης Γκουανγκζού στη νότια Κίνα, το θέατρο θα φιλοξενεί παραστάσεις από διάφορες εταιρείες παραγωγής. Το θέατρο θα έχει αμφιθέατρο χωρητικότητας 2.000 θέσεων και η εξωτερική του όψη θα είναι άμεσα επηρεασμένη από την ιστορία της πόλης η οποία αποτελεί βασικό μέρος του Δρόμου του Μεταξιού. «Ο πελάτης μας ήθελε η αρχιτεκτονική να ταιριάζει με την ιστορία και τον πολιτισμό της Γκουανγκζού» εξήγησε ο Steven Chilton, ιδιοκτήτης του Steven Chilton Architects. «Η πόλη είναι ιστορικά σημαντική ως το σημείο εκκίνησης του θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού και υπήρξε σημαντικό εμπορικό λιμάνι από τη δυναστεία των Χαν. Το μετάξι αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στην Κίνα με τα πρώτα δείγματα να χρονολογούνται πριν από το 3.500 π.Χ. και η ιστορική και πολιτιστική του σημασία μάς ενέπνευσαν, μαζί με τις μοναδικές φυσικές του ιδιότητες».

Η εμφάνιση του κτιρίου αποτελείται από δέκα απαλά καμπυλωτές και περιστροφικές πτυχές που έχουν σχεδιαστεί ώστε να θυμίζουν μεταξένιο ύφασμα.

Το κυκλικό κύριο αμφιθέατρο θα βρίσκεται στο κέντρο του κτιρίου, με συμπληρωματικούς χώρους τοποθετημένους γύρω του, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης αίθουσας εισόδου που θα έχει το τριπλάσιο ύψος.

Photo © SCA | Steven Chilton Architects


Γύρω από το κτίριο, οι αρχιτέκτονες σχεδίασαν μια πρόσοψη που έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με μεταξωτό ύφασμα που το περιβάλλει. Θα κατασκευαστεί από κυρτά πάνελ από διάτρητο, ανοδιωμένο αλουμίνιο που στηρίζεται σε ατσάλινο πλαίσιο, το οποίο θα είναι ορατό στην είσοδο. «Σε κάτοψη, η εμφάνιση του κτιρίου αποτελείται από δέκα απαλά καμπυλωτές και περιστροφικές πτυχές που έχουν σχεδιαστεί ώστε να θυμίζουν μεταξένιο ύφασμα» δήλωσε ο Chilton. Η επένδυση του θεάτρου θα είναι σε έντονο κόκκινο χρώμα ως αναφορά στις αξίες της θεατρικής εταιρείας. «Το κόκκινο αντιστοιχεί στη φωτιά στην κινεζική κουλτούρα και συμβολίζει, μεταξύ άλλων, καλή τύχη, δυναμισμό και χαρά. Αισθανθήκαμε ότι αυτές οι ιδιότητες αντηχούσαν καλά με το πνεύμα και τις αξίες της θεατρικής εταιρείας και την ουσία των παραστάσεων τους». 

Photo © SCA | Steven Chilton Architects

Photo © SCA | Steven Chilton Architects

Photo © SCA | Steven Chilton ArchitectsΠηγή: www.lifo.gr μ
ε πληροφορίες από το Dezeen