Οι Tech-Τάσεις που θα κυριαρχήσουν στη Φιλοξενία το 2020

Ο σύγχρονος ταξιδιώτης, συνήθως, κοιτάει online κριτικές και συστάσεις πριν από την κράτηση ενός ξενοδοχείου, ενός εστιατορίου ή ακόμα και μιας πτήσης! 

Καθώς, λοιπόν, οι κριτικές των ξενοδοχείων παίζουν σημαντικό ρόλο στο να αποφασίσουν οι επισκέπτες, αν θέλουν να μείνουν στο ξενοδοχείο σας ή όχι, είναι πολύ σημαντικό να προσπαθείτε πάντα, να ανταποκριθείτε στις υψηλές προσδοκίες των επισκεπτών. Όσο καλύτερη είναι η εμπειρία των επισκεπτών του ξενοδοχείου, τόσο καλύτερα θα είναι τα σχόλιά τους και τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα θέλουν να μείνουν στο ξενοδοχείο σας. Η καλή εξυπηρέτηση, σαφώς και, είναι πρωταρχικής σημασίας, όμως, το ξενοδοχείο σας δεν αρκεί να αποτελείται από κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό, αλλά χρειάζεται να εξυγχρονιστεί αισθητικά και λειτουργικά. Η τεχνολογία είναι ένα κρίσιμο στοιχείο για τη βελτίωση της προσωπικής εμπειρίας του επισκέπτη και πολλά επιτυχημένα ξενοδοχεία έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις στην αρχιτεκτονική του ξενοδοχείου. 

1. Τεχνολογία για Millennials 

Οι Millennials είναι ένα συνεχώς αυξανόμενο κοινό στον κλάδο της φιλοξενίας και για να απολαύσουν το ταξίδι τους θέλουν τεχνολογικές ανέσεις και εξατομικευμένες αλληλεπιδράσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, το ηλεκτρονικό check-in, τα ψηφιακά concierges, και οι «ινσταγκραμικές» εμπειρίες, θα βοηθήσουν τα ξενοδοχεία να προσελκύσουν περισσότερους Millennial ταξιδιώτες. 

2. Εξατομικευμένο Δωμάτιο 

Οι σύγχρονοι επισκέπτες θα συνεχίσουν να ζητούν ανέσεις και υπηρεσίες, αλλά είναι πιο διατεθειμένοι να επικεντρωθούν στην “εμπειρία” παρά στην “απόκτηση” προϊόντων. Σύμφωνα με έρευνα από την InterContinental Hotels Group (IHG) και την Amadeus, το υπερ-εξατομικευμένο δωμάτιο θα μπορούσε να είναι μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές για τη βιομηχανία φιλοξενίας. Η έρευνα αναφέρει ότι “οι καταναλωτές συνηθίζουν να αγοράζουν ακριβώς αυτό που θέλουν και χρειάζονται, όταν πρόκειται για μουσική, ψυχαγωγία, μόδα και ταξίδια. Το παραδοσιακό κατάλυμα, θα πρέπει να προσαρμοστεί, καθώς το 61% των ταξιδιωτών, παγκοσμίως, δηλώνει ότι προτιμά τα ξενοδοχεία να τιμολογούνται με τρόπο που να τους επιτρέπει να προσφέρουν πρόσθετες επιλογές. Με άλλα λόγια, τα ξενοδοχεία θα πρέπει να επωφεληθούν από κάθε ευκαιρία, για να εμπλακούν με την προσφορά αυθεντικών και εξατομικευμένων εμπειριών σε κάθε χώρο και υπηρεσία. Στα έξυπνα ξενοδοχεία, οι εξατομικευμένες ταμπλέτες στα δωμάτια μπορούν να ελέγξουν τα πάντα, από τη θερμοκρασία δωματίου, τις συνθήκες φωτισμού, έως την επικοινωνία με το προσωπικό του ξενοδοχείου από όλα τα τμήματα. 

3. Εκσυγχρονισμένες Συνεδριακές Αίθουσες 

Οι αίθουσες συνεδριάσεων του ξενοδοχείου είναι εξοπλισμένες με τεχνολογία αιχμής, έτσι ώστε οι επαγγελματίες ταξιδιώτες να μπορούν να φιλοξενήσουν τηλεδιασκέψεις με βίντεο υψηλής ευκρίνειας και παρουσιάσεις με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα.

hoteldesign.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!