Η Airbnb αποζημιώνει τους ιδιοκτήτες




Μεγάλο πλήγμα δέχτηκαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που επένδυσαν για να τα μισθώνουν με βραχυχρόνια μίσθωση. Οι ιδιοκτήτες αναζητούν τρόπους για να αποζημιωθούν για τη ζημιά από ακυρώσεις κρατήσεων λόγω του κορωνοϊού.

Το πρόγραμμα στήριξης της Airbnb

Τα νέα ίσως είναι ευχάριστα για όσους μισθώνουν μέσω της πλατφόρμας Airbnb καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πρόγραμμα στήριξης 250 εκ. δολαρίων.

Πιο συγκεκριμένα, η Airbnb αναμένεται να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες με το 25% της αξίας για τις κρατήσεις που ακυρώθηκαν μέχρι και τις 14 Μαρτίου, με άφιξη του επισκέπτη μεταξύ της 14ης Μαρτίου και της 31ης Μαΐου.

Ποιοι θα λάβουν τη στήριξη

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, είναι αν θα αφορά όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία ή μόνο μερικές εξ αυτών. Σύμφωνα με στελέχη που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, υπάρχει η αίσθηση ότι το ποσό προορίζεται κυρίως για τις ΗΠΑ.

Βέβαια, ακόμα κι αν ληφθεί το παραπάνω βοήθημα, θεωρείται απίθανο να μπορέσει να καλύψει τις απώλειες. Δεν αποκλείεται λοιπόν να υπάρξει και νέα κίνηση τις επόμενες εβδομάδες ώστε να να αποτρέψει τη μαζική εκροή αγγελιών από την πλατφόρμα της. Στο πλαίσιο αυτό, η Airbnb θα λάβει μια σημαντική «ένεση» ρευστότητας, καθώς οι επενδυτικές εταιρείες Silver Lake και Sixth Street Partners θα επενδύσουν 1 δισ. Δολάρια.


Με πληροφορίες από άρθρο του Νίκου Ρουσανόγλου στην kathimerini.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε το μηνιαίο ενημερωτικό μας στο email σας