Χαρούμενο σπίτι: 5 +1 μικρές συμβουλές διακόσμησης για το σπίτι σου

Όλοι έχουν ανάγκη από ένα χαρούμενο σπίτι!




Ένα σπίτι χαρακτηρίζεται σίγουρα από το μέγεθος, τα ανοίγματα, τα υλικά από τα οποία έχει κατασκευαστεί. Δεν είναι όμως μόνο αυτά! Ένα σπίτι αποκτά ταυτότητα και με τη διακόσμηση.

Ναι, το σπίτι σίγουρα αποπνέει την ταυτότητα και τον «χαρακτήρα» του ενοίκου του. Είναι όμως, μαγικός ο τρόπος που μπορεί ένας χώρος να μεταμορφωθεί και να αλλάξει την ψυχολογία μας και την ίδια την καθημερινότητά μας. Να γίνει ένα χαρούμενο σπίτι!

Μέσα από μερικά tips μπορούμε να φτιάξουμε έναν νέο χώρο για μια νέα, πιο χαρούμενη διάθεση!

1. Τοποθέτησε μια ταπετσαρία σε έναν τοίχο. Χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον τις δεκαετίες ’50 έως ’70, αλλά στην πραγματικότητα δε σταμάτησε ποτέ. Στην αγορά υπάρχει τεράστια ποικιλία, απλά επίλεξε αυτή που σε εκφράζει και τον τοίχο που θα την τοποθετήσεις.

2. Σπάσε τη μονοτονία με έντονες «πινελιές». Η πινελιές μπορεί να είναι πραγματικές, βάζοντας ένα έντονο χρώμα σε έναν τοίχο. Μπορεί όμως να είναι και ένα χαλί, ένας πίνακας, ένα αντικείμενο.

3. Άλλαξε κουρτίνες. Το να αλλάξεις τις κουρτίνες δε σημαίνει κατ’ ανάγκη να αλλάξεις χρώμα κουρτίνας, αλλά μπορεί να αλλάξεις υφές και σχέδια.

4. Δημιούργησε μια «πράσινη» γωνιά. Βρες μια γωνιά του σπιτιού σου και επίλεξε ανθεκτικά φυτά για εσωτερικό χώρο όπως η δράκαινα, η χαμαιδωρέα, η σανσεβέρια, η φτέρη κ.ά.

5. Βάλε λίγο ρετρό στη ζωή σου. Βάλε κάποια ρετρό αντικείμενα στο σπίτι σου. Ένα φωτιστικό, ένα τραπεζάκι, ένα ρολόι ή ένα μικρότερο διακοσμητικό.

6. Extra Tip για το τέλειο χαρούμενο σπίτι. Το παν είναι το μέτρο και η ισορροπία. Για να έχεις ένα όμορφο αποτέλεσμα αξιοποίησε μόνο μερικές από τις συμβουλές μας χωρίς να «βαρύνεις» το χώρο σου.

Θέλετε να ανακαινίσετε τον χώρο σας; Δείτε μοναδικές ιδέες!