21 - 25 Απριλίου το e-ThesSummerSchool με μαθήματα επιχειρηματικότητας σε μαθητές 14 - 18 ετών
H ομάδα των συντελεστών του ThesSummerSchool προσαρμόζεται στις έκτακτες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού. Αλλάζει τα εκπαιδευτικά δεδομένα, ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών και φέρνει στο σπίτι τους το πετυχημένο θερινό σχολείο!

Πώς; Μετατρέποντας το σε ανοιξιάτικο και εξ αποστάσεως!

Το e-ThesSummerSchool θα διεξαχθεί από την Τρίτη 21 μέχρι το Σάββατο 25 Απριλίου (αμέσως μετά το Πάσχα), με τη μέθοδο της σύγχρονης, εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Για 18 ώρες, μαθητές και μαθήτριες (14 ως 18 ετών) από όλη την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία μέσω του υπολογιστή τους να παρακολουθήσουν ποικιλία θεματικών διαλέξεων, να αναλύσουν μελέτες περίπτωσης, να πραγματοποιήσουν τεστ προσωπικότητας και να παίξουν εκπαιδευτικά παιχνίδια σχετικά με την Επιχειρηματικότητα. Παράλληλα, θα μπορούν να συμμετέχουν ενεργά με παρεμβάσεις ήχου και κειμένου (chat) ώστε να εκφράζουν τις απόψεις-ιδέες τους και να λύνουν τις απορίες τους.

Να σημειωθεί ότι στο ξεκίνημά του θα απευθύνει χαιρετισμό στα παιδιά η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ηλεκτρονικά πιστοποιητικό παρακολούθησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το e-ThesSummerSchool θα υλοποιηθεί με τη χορηγική υποστήριξη των εταιρειών KLEEMANN, EFOOD, ALUMIL, Εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ και υπό την αιγίδα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) και του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτομικών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ).

Περισσότερες πληροφορίες:
Διοργάνωση: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Εργαστήριο ISeB.

Υποστηρικτής επικοινωνίας: www.ergonblog.gr


Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε το μηνιαίο ενημερωτικό μας στο email σας