Ξεκινούν σύντομα οι κατασκευές για το ξενοδοχείο στο πρώην κτίριο της «Απογευματινής»

Μία ακόμη επένδυση βρίσκεται στα σκαριά στο κέντρο της Αθήνας και για την ακρίβεια, δίπλα στην πλατεία Ομονοίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεκριμένα, τον προσεχή Μάιο αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες αναμόρφωσης για την ανέγερση ενός νέου 4άστερου signature ξενοδοχείου, δυναμικότητας 35 δωματίων, στην οδό Φειδίου 12.

Πρόκειται για το ακίνητο που βρίσκεται στην πίσω όψη του ξενοδοχείου Titania και το οποίο, φιλοξενούσε επί χρόνια τα γραφεία της εφημερίδας «Απογευματινή». Το κατάλυμα επιφάνειας 2.780 μ2, θα φέρει το brand name «Urban Hotel Athens».

Το αρχιτεκτονικό γραφείο που έχει αναλάβει το έργο

Το αρχιτεκτονικό σκέλος της επένδυσης για την ανακατασκευή του πρώην κτιρίου της εφημερίδας «Απογευματινή», έχει αναλάβει το γραφείο GAVALAS ARCHITECTS. Το αρχιτεκτονικό σχέδιο που θα ακολουθηθεί βασίζεται στην ιδέα του να δημιουργηθεί ένας πόλος πρασίνου μέσα στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας. Περαιτέρω, τα 35 δωμάτια του Urban Hotel Athens προβλέπεται να έχουν έντονο το υδάτινο στοιχείο, κάτι που θα τα συνιστά ξεχωριστά.

Σημειώνεται, πως το γραφείο GAVALAS ARCHITECTS έχει αναλάβει κι άλλα αρκετά σημαντικά ξενοδοχειακά projects ανά τα έτη. Ενδεικτικά, έχει επιμεληθεί ειδικότερα την αρχιτεκτονική:

Στο συγκρότημα των 12 κατοικιών Fava Eco Residences (περιοχή Φοινικιά Σαντορίνης), το οποίο στεγάζεται σε μια σειρά διατηρητέων κτισμάτων με αρχική χρονολογία κατασκευής τα τέλη του 19ου αιώνα.

Στην πάλαι ποτέ κατοικία της οικογένειας Μαρκεζίνη (περιοχή Mεσσαριά Σαντορίνης), η οποία μετατράπηκε σε ένα mini Boutique Hotel

Στο ξενοδοχείο Nine Musses (περιοχή Περίσσα Σαντορίνης), το οποίο συνιστά ένα από τα πρώτα μεγάλης κλίμακας ξενοδοχειακά συγκροτήματα που δημιουργήθηκαν στη Σαντορίνη και κατασκευάστηκε το 1991.

Σε τέσσερις αυτόνομες μονοκατοικίες στην περιοχή Εμπορείο της Σαντορίνης, οι οποίες προσελκύουν τουρισμό πολυτελείας.

Να επισημάνουμε, επίσης, ότι πέραν του Urban Hotel επί της Φειδίου στην Αθήνα, το GAVALAS ARCHITECTS υλοποιεί παράλληλα το σχεδιασμό και τη μελέτη για μία νέα πρότυπη ξενοδοχειακή μονάδα, δυναμικότητας 70 δωματίων, που θα φέρει την επωνυμία «Island». Περισσότερες λεπτομέρειες ακόμα δεν έχουν διαρρεύσει, αλλά σίγουρα πρόκειται για ένα μεγάλο έργο.

Περί του "Τιτάνια"

Μιλώντας για το καινούργιο signature ξενοδοχείο που θα γίνει στην πίσω όψη του ξενοδοχείου Titania, να θυμίσουμε και τις εξελίξεις αναφορικά με το ιστορικό κατάλυμα της οδού Πανεπιστημίου 52. Το οποίο η βρετανική L+R Hotels, μέλος του ομίλου-κολοσσού ανάπτυξης ακινήτων London Regional Properties, έχει εξαγοράσει έναντι ποσού που κυμαίνεται κοντά στα 50 εκατ. ευρώ.

Υπογραμμίζεται, πως η L+R «τρέχει» για την Ελλάδα ένα επενδυτικό πλάνο αξίας 300 εκατ. ευρώ. Το πλάνο αυτό δεν αφορά μόνο τουριστικά και ξενοδοχειακά projects, με το ενδιαφέρον των Βρετανών να στρέφεται εξίσου δυναμικά και γύρω από το real estate κομμάτι εξίσου.


bizness.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!