Volvo και Geely εξετάζουν τη συγχώνευση

Οι εταιρείες Volvo Car AB και Geely Automobile Holdings Limited εξετάζουν το ενδεχόμενο της συγχώνευσης των δύο επιχειρήσεων για να δημιουργήσουν ένα ισχυρό παγκόσμιο όμιλο, ο οποίος θα επιταχύνει τις οικονομικές και τεχνολογικές συνέργειες μεταξύ τους.

Η συγχωνευμένη επιχείρηση θα διαθέτει την κλίμακα, τη γνώση και τους πόρους για να έχει ηγετική θέση στον συνεχιζόμενο μετασχηματισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η συγχώνευση θα διαφυλάξει την ξεχωριστή ταυτότητα καθεμιάς από τις μάρκες Volvo, Geely, Lynk & Co και Polestar, όπως ανακοινώθηκε.

Η συγχωνευμένη εταιρεία θα έχει πρόσβαση στην παγκόσμια κεφαλαιαγορά μέσω του Χονγκ Κονγκ με την πρόθεση να εισαχθεί αργότερα και στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης.

Η Volvo Cars και η Geely θα δημιουργήσουν μια κοινή ομάδα εργασίας για την προετοιμασία της σχετικής πρότασης στα αντίστοιχα συμβούλια.

“Η συγχώνευση των δύο εταιρειών θα έχει ως αποτέλεσμα έναν ισχυρό παγκόσμιο όμιλο. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Håkan Samuelsson, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Volvo Cars, για να διερευνήσουμε περαιτέρω αυτή την ευκαιρία με στόχο την ενίσχυση των συνεργειών εντός του Ομίλου διατηρώντας ταυτόχρονα το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και την ακεραιότητα κάθε ξεχωριστού brand”, δήλωσε ο Li Shufu, πρόεδρος του ομίλου Geely Holding.

Η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν την εισαγωγή μετοχών στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και θα υπόκειται σε αμοιβαία συμφωνημένους όρους και προϋποθέσεις, εγκρίσεις των αντίστοιχων συμβουλίων και μετόχων της Geely και της Volvo Cars, κανονιστικές εγκρίσεις και κρατούσες συνθήκες της αγοράς.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2019 οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να συγχωνεύσουν τις υπάρχουσες λειτουργίες τους για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης σε μια ανεξάρτητη επιχείρηση, προκειμένου να δημιουργήσουν έναν νέο παγκόσμιο προμηθευτή που θα επιδιώξει την ανάπτυξη κινητήρων καύσης νέας γενιάς και υβριδικών.

Ο όμιλος Zhejiang Geely Holding, είναι η μητρική εταιρεία της Geely Automobile και απέκτησε την Volvo από τη Ford Motor το 2010. Ο όμιλος ZGH αποτελείται από πολλά γνωστά διεθνή brands: Geely Auto, Lynk & Co, Volvo Cars, Polestar, PROTON, Lotus, London Electric Vehicle Company, Yuan Cheng Auto, Terrafugia, Qianjiang Motorcycles, Joma, Saxo Bank, Mitime, κ.α. O όμιλος ZGH είναι επίσης ο μεγαλύτερος μέτοχος της Daimler AG.

fleetnews.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!