Στην αγορά κατοικίας μπαίνει η Hines

Ένα ευρωπαϊκό fund ακινήτων που διαχειρίζεται η Hines έχει κάνει τις πρώτες επενδύσεις στον τομέα των κατοικιών με την απόκτηση ενός έργου μικτής χρήσης (κατοικίες και γραφεία) στο Άμστερνταμ.

Συγκεκριμένα, το Hines Pan-European Core Fund (HECF) προωθεί την χρηματοδότηση του έργου «Pontkade Phase 3» στην δυτική περιοχή της πόλης όπου αναμορφώνεται ριζικά γύρω από πρώην ναυτιλιακές αποβάθρες. Το ταμείο έχει αποκτήσει το έργο από την BMB ontwikkeling, μέρος του κατασκευαστικού ομίλου VolkerWessels και Reggeborgh Vastgoed.

Ειδικότερα, το έργο αφορά στην δημιουργία ενός 18όροφου πύργου με 208 διαμερίσματα προς ενοικίαση και ενός 7όροφου κτιρίου γραφείων που περιλαμβάνει 1.600 τ.μ γραφείων και 800 τ.μ ισόγειους εμπορικούς χώρους λιανικής

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του 2022

Η Hines, που έχει ως αντικείμενο την επένδυση, ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων, ιδρύθηκε το 1957 και σήμερα διαθέτει παρουσία σε 219 πόλεις και σε 23 χώρες, ενώ διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 124,3 δισ. δολαρίων. Έχει 148 projects στη φάση της ανάπτυξης, ενώ από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, έχει αποκτήσει και -τις περισσότερες φορές-ανακατασκευάσει 1.362 ιδιοκτησίες, με συνολική επιφάνεια περίπου 44,9 εκατ. τ.μ.

Στην Ελλάδα έκανε την πρώτη της επένδυση το 2017 με την απόκτηση μαζί με την εταιρεία Henderson Park, μέσω πλειστηριασμού, προς 33 εκατ. ευρώ, του ξενοδοχείου Athens Ledra επί της Λεωφόρου Συγγρού στο οποίο αφού πραγματοποίησε εκτεταμένο πρόγραμμα ανακατασκευής επαναλειτουργησε ως Grand Hyatt Athens.

Οι Αμερικανοί προχώρησαν στη συνέχεια στη αγορά κτιρίου γραφείων επί της Λεωφ. Βασ. Σοφίας 23, στην αγορά του ακινήτου της Artume στην Ακαδημία Πλάτωνος στο οποίο κατασκευάζει κατάστημα της γαλλικής αλυσίδας Leroy Merlin, καθώς στην αγορά του ακινήτου του πρώην πολυκινηματογράφου Odeon στη Λεωφόρο Συγγρού δίπλα στο ξενοδοχείο Grand Hyatt

Σε κοινοπραξία με την Εθνική Τράπεζα προχώρησε στην απόκτηση του εμπορικού κέντρου «Athens Heart» στην οδό Πειραιώς, το οποίο θα ανακατασκευαστεί και θα λειτουργήσει ως εκπτωτικό εμπορικό κέντρο «Gazi Outlet».

Η πιο πρόσφατη επένδυση της εταιρείας στην Ελλάδα αποτελεί η απόκτηση τριών ξενοδοχειακών μονάδων του Ομίλου Cyan Group of Hotels, συμφερόντων της οικογένειας του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, έναντι ποσού ύψους 60 εκατ. ευρώ.

ered.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!