Στο επίκεντρο βάζει ξανά την αποταμίευση η Eurobank

Δρόμο στους καταθέτες για αποδόσεις στο περιβάλλον των μηδενικών επιτοκίων ανοίγει η Eurobank, βάζοντας ξανά στο επίκεντρο την αποταμίευση.

Η Τράπεζα θέτει ως βασική της μέριμνα τη μέση οικογένεια, η οποία αναζητεί αποδόσεις από τις αποταμιεύσεις της για να καλύψει μελλοντικά τις σπουδές των παιδιών της ή ως συμπληρωματικό εισόδημα για τα χρόνια της σύνταξης.

Απευθύνεται δε στο σύνολο των πελατών της και κάθε ενδιαφερόμενου, διαχέοντας την εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία της, καθώς και πλήρες φάσμα εργαλείων και προϊόντων ικανών να καλύψουν κάθε ανάγκη τους.

Οδηγός για τη σύγχρονη αποταμίευση, όπως φάνηκε από τη χθεσινή παρουσίαση της Eurobank σε εκπροσώπους του Τύπου, είναι η γνώση. Και "κλειδί" για την επίτευξη καλύτερων αποδόσεων, ο μεγάλος χρονικός ορίζοντας της επένδυσης, η διασπορά των επενδυτικών επιλογών και η χρονική διασπορά της επένδυσης με τακτικές καταβολές. Το προφανές είναι ότι πλέον, η απόδοση στην αποταμίευση μπορεί να έρθει μόνο με την ανάληψη λελογισμένου ρίσκου.

Η απλή λύση της προθεσμιακής κατάθεσης δεν υφίσταται πλέον

"Η προφανής και απλή λύση της προθεσμιακής κατάθεσης για την επίτευξη αποδόσεων δεν υφίσταται πλέον. Τα δεδομένα σήμερα έχουν ριζικά μεταβληθεί, όχι μόνο ως συνέπεια της ελληνικής κρίσης, αλλά και ενός καινούριου και απροσδόκητου διεθνούς περιβάλλοντος. Στην Eurobank θέτουμε ξανά στο επίκεντρο τη διαχείριση της αποταμίευσης, που απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και νέα εργαλεία. Στόχος μας είναι να μοιραζόμαστε τη γνώση και να δώσουμε στους πελάτες μας επιλογές", ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, Φωκίων Καραβίας.

Η ενίσχυση της αποταμίευσης ανάγεται σε εθνικό στόχο, καθώς, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Τράπεζας, Γιώργο Ζανιά, η κρίση μας κληροδότησε τα νέα δίδυμα ελλείμματα: επενδυτικό και αποταμιευτικό. Αν και ανακάμπτει, η αποταμίευση, και δη των νοικοκυριών, παραμένει χαμηλή, απέχοντας ακόμη σημαντικά από το επιθυμητό και αναγκαίο επίπεδο για την κάλυψη των αναπτυξιακών και επενδυτικών αναγκών της οικονομίας.

Η αποταμίευση των νοικοκυριών στην Ελλάδα μειώθηκε σημαντικά στα χρόνια της κρίσης, αλλά αρχίζει να ανακάμπτει. Σύμφωνα με ανάλυση της Eurobank που παρουσίασε ο επικεφαλής Οικονομολόγος του Ομίλου της Eurobank, Τάσος Αναστασάτος, τα ελληνικά νοικοκυριά εξακολουθούν να τοποθετούν μεγαλύτερο μέρος της αποταμίευσής τους σε καταθέσεις, σε σχέση με το σύνολο της Ευρωζώνης. Το γεγονός αυτό, καθιστά επιτακτική την ανάγκη διαφοροποίησης ενός χαρτοφυλακίου, δεδομένης και της πολιτικής της ΕΚΤ, η οποία αναμένεται να διατηρήσει χαμηλά τα επιτόκια για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη.

"Αυτό που επιτυγχάναμε παλαιότερα με την αποταμίευση διαφοροποιείται στο σημερινό περιβάλλον. Ωστόσο μπορεί, για παράδειγμα, επενδύοντας κανείς μέσω τακτικών καταβολών να δημιουργήσει ένα κεφάλαιο, ακολουθώντας τη βασική αρχή των επενδύσεων που είναι η διασπορά κινδύνου αναλόγως του επενδυτικού του προφίλ. Έστω και ένα μικρό ποσό κάθε μήνα μπορεί να αποτελέσει πολύ σημαντικό εφόδιο για το μέλλον", δήλωσε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ, Θεοφάνης Μυλωνάς.

Το "οπλοστάσιο" στην υπηρεσία του αποταμιευτή

Όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής της Eurobank, Ιάκωβος Γιαννακλής, όλα αυτά τα χρόνια πάνω από ένα εκατομμύριο πελάτες έχουν καλύψει τις αποταμιευτικές τους ανάγκες μαζί με τη Eurobank, ενώ, διαχρονικά, της προσφέρουν την πρώτη θέση στα μερίδια Αγοράς Αμοιβαίων Κεφαλαίων μέσω την επενδυτικών τους επιλογών.

"Από την πλευρά μας μοιραζόμαστε με τους πελάτες μας, τη γνώση που έχουμε μέσω της Υπηρεσίας του Personal Banking, με τα εξειδικευμένα στελέχη του Δικτύου των καταστημάτων μας που είναι σε θέση να εξυπηρετούν εξατομικευμένα κάθε πελάτη, αλλά και να παρέχουν διαρκή ενημέρωση καθ’ όλη τη διάρκεια διακράτησης ενός προϊόντος. Στόχος μας να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να πετύχουν τους δικούς τους στόχους", ανέφερε.

Η νέα πρωτοβουλία της Eurobank για την Αποταμίευση σχεδιάστηκε με τη γνώση και την εμπειρία που διαθέτει για να απαντήσει στις ανάγκες του μέσου ελληνικού νοικοκυριού σε περιβάλλον μηδενικών επιτοκίων διεθνώς.

Στόχος είναι, κάθε ενδιαφερόμενος να είναι σε θέση να διαμορφώσει, με βάση το προφίλ του και τις βασικές αρχές της διασποράς και του μεγάλου επενδυτικού ορίζοντα, αυτό που ανταποκρίνεται στις πραγματικές του ανάγκες στο μέλλον. Όπως αναφέρθηκε:

Σημαντική συμβολή στην επίτευξη των παραπάνω έχουν:
  • Η υπηρεσία του Personal Banking, που αποτελεί μια πρωτοπορία της Eurobank προσφέροντας τις υπηρεσίες του από το 2007.
  • Η συνεργασία με την Eurobank Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ., βραβευμένη ως η καλύτερη εταιρεία Διαχείρισης από το World Finance και η μεγαλύτερη εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων στην Ελλάδα.
  • Η ασφαλιστική εταιρεία Eurolife ERB, ένας από τους κορυφαίους ασφαλιστικούς ομίλους στην Ελλάδα, η οποία προσφέρει στην αγορά προϊόντα σε όλους τους κύριους ασφαλιστικούς κλάδους, με περισσότερους από 450.000 πελάτες.
  • H Eurobank Equities, μεταξύ των κορυφαίων Χρηματιστηριακών σε αξία συναλλαγών στο ΧΑΑ, η οποία αποτελεί την πρώτη επιλογή των μεγαλύτερων θεσμικών επενδυτών και 10.000 ιδιωτών επενδυτών με βραβευμένο τμήμα ανάλυσης.

capital.grΌλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!