eBay: Παρουσίασε παγκόσμιο πρόγραμμα για τις ΜμΕ επιχειρήσεις στην Αθήνα

Το παγκόσμιο πρόγραμμα Export Revival, το οποίο έχει σχεδιαστεί για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παρουσιάστηκε σήμερα στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Δήμου Αθηναίων και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και υλοποιείται με την υποστήριξη του ΣΕΒ.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους. Συγκεκριμένα, περισσότερες από 100 επιχειρήσεις δήλωσαν το ενδιαφέρον τους για το πρόγραμμα και 70 από αυτές επιλέχθηκαν για να εκπαιδευτούν από συνεργάτες της eBay στην Ελλάδα -την Κραταιόν Συμβουλευτική και Vivid Vibes. Οι επιχειρήσεις αυτές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης που προσφέρουν τα εργαλεία του e-commerce και η ηλεκτρονική πλατφόρμα της eBay, ηγέτιδα εταιρία στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, με 183 εκατομμύρια ενεργούς αγοραστές σε όλο τον κόσμο. Το καινοτόμο πρόγραμμα έχει πραγματοποιηθεί ήδη με απόλυτη επιτυχία σε 15 πόλεις, σε χώρες όπως: ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Καναδά, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ρωσία και Βουλγαρία και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 500 ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αποτελώντας την αφετηρία για την επιτυχία τους στις διεθνείς πωλήσεις.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο Ilya Kretov, General Manager Russia & Emerging Europe της eBay, παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα, ενώ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην αξία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων, ο διευθύνων σύμβουλος ΕΑΤΑ, Ευάγγελος Βλάχος, χαιρέτισε την εκδήλωση και στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και η Senior Advisor του ΣΕΒ σε Θέματα Καινοτομίας & Ψηφιακών Τεχνολογιών, Μάγκυ Αθανασιάδη.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Ilya Kretov, General Manager Russia & Emerging Europe της eBay, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της καινοτομίας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι η Αθήνα είναι η πρώτη πόλη – πρωτεύουσα που συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Export Revival. Στόχος του προγράμματος είναι η προσέλκυση των ελληνικών επιχειρήσεων, η ενίσχυση της διαδικτυακής τους πρόσβασης για ένα νέο ξεκίνημα σε διεθνείς επιτυχημένες πωλήσεις. Η πρωτοβουλία ήδη έχει παρουσιαστεί και πραγματοποιηθεί σε 14 πόλεις όπως στην Plovdiv της Βουλγαρία, στη Yaroslavl της Ρωσίας, την Akron στην USA. Στην Αθήνα λάβαμε περισσότερες από 100 αιτήσεις και 70 από αυτές επιλέχθηκαν από το πρόγραμμα.

Η Ελλάδα διαθέτει μοναδικά προϊόντα και ισχυρή εξαγωγική δυναμική, η οποία έχει αποδειχθεί με την πάροδο του χρόνου: περίπου 12.000 πωλητές από την Ελλάδα δραστηριοποιούνται ήδη στην πλατφόρμα eBay, πολλοί από τους οποίους, εδώ και πάνω από μία δεκαετία, ενισχύουν και αναπτύσσουν τις επιχειρήσεις τους μέσω διεθνών πωλήσεων αξιοποιώντας την πλατφόρμα της eBay. Μόλις για το 2019 πούλησαν και εξήγαγαν σχεδόν 1 εκατομμύριο προϊόντα. Με συνεργάτες όπως το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τον Δήμο Αθηναίων, το Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών και τον ΣΕΒ – Ελληνική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων στην Ελλάδα, εργαζόμαστε σκληρά για να διατηρήσουμε αυτούς τους αριθμούς σε υψηλά επίπεδα, ανέφερε.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, επαίνεσε την πρωτοβουλία και μεταξύ άλλων εξέφρασε την ικανοποίησή του για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες εκπαίδευσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας. Οι ελληνικές επιχειρήσεις, αξιοποιώντας κάθε ψηφιακό εργαλείο, μπορούν να ανοίξουν τους ορίζοντες τους σε όλο τον κόσμο μέσα από το ηλεκτρονικό εμπόριο, είπε.

Εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων, ο Βαγγέλης Βλάχος, διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, επισήμανε ότι «Για τις πενήντα -και πλέον- επιλεγμένες επιχειρήσεις του προγράμματος, εγκαινιάζεται από σήμερα μία νέα περίοδος, με ευκαιρίες και προοπτικές στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Το εγχείρημα είναι φιλόδοξο και το στηρίζουμε πλήρως. Στον Δήμο Αθηναίων, προετοιμάζουμε ήδη τα επόμενα βήματα στον τομέα της στήριξης της επιχειρηματικότητας και της ανάδειξης των επενδυτικών ευκαιριών. Μέσα στο επόμενο διάστημα, η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής θα ξεδιπλώσει ένα πλέγμα δράσεων, με στόχο να καταστεί η Αθήνα διεθνής επενδυτικός προορισμός, ενισχύοντας την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα της πόλης. Αυτό, για εμάς, είναι και το ζητούμενο».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ανέφερε ότι «από την στιγμή που ένας μεγάλος αριθμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων αξιοποιούν ήδη τις δυνατότητες που τους δίνει η πλατφόρμα για την εξέλιξη και την ανάπτυξη τους, θεώρησα υποχρέωση μου να ενισχύσω όσο μπορώ αυτή την προσπάθεια».

Τέλος, η Senior Advisor του ΣΕΒ σε Θέματα Καινοτομίας & Ψηφιακών Τεχνολογιών Μάγκυ Αθανασιάδη, ανέφερε ότι τη σημερινή εποχή, η επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο συνιστά τη μόνη ασφαλή και αξιόπιστη επένδυση για τις επιχειρήσεις και τις κοινωνίες που θέλουν να έχουν μέλλον. Στο πρόγραμμα που κατέθεσε πρόσφατα ο ΣΕΒ για την ταχεία προσαρμογή των επιχειρήσεων στην 4η βιομηχανική επανάσταση, περιλαμβάνεται λεπτομερής δέσμη μέτρων για την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό, δράσεις σαν κι αυτή που διοργανώνει σε παγκόσμιο επίπεδο το eBay, είναι πιο απαραίτητες από ποτέ.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας, δουλεύοντας σε μικρές ομάδες, με σκοπό να λάβουν εξατομικευμένη καθοδήγηση ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της εταιρείας τους. Οι συμμετέχουσες εταιρείες ανήκουν σε διαφορετικούς κλάδους. Από παιχνίδια και κοσμήματα έως και ανταλλακτικά αυτοκινήτου, οι εταιρείες έχουν την ευκαιρία να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε όλο τον κόσμο, μέσω της eBay. Το πρόγραμμα καλύπτει διαφορετικές πτυχές ενημέρωσης και εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων πωλήσεις, λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας, τεχνικές marketing, εργαλεία προώθησης και άλλα.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία προσφέρει πλεονεκτήματα και ωφελεί πολλαπλά, τόσο τις ίδιες τις επιχειρήσεις όσο και τις τοπικές κοινωνίες. Αξιοποιώντας μια πλατφόρμα όπως αυτή της eBay, οι επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση σε εκατομμύρια νέους πελάτες παγκοσμίως, και παραμένουν ενεργές και δημιουργικές στον τόπο τους, συμβάλλοντας συγχρόνως και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Συνάντηση του γενικού διευθυντή της eBay για το Ισραήλ, την Ευρώπη και την Αφρική με τον Υπ. Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη

Συνάντηση τον γενικό διευθυντή της eBay για το Ισραήλ, την Ευρώπη και την Αφρική, I. Kretov και στελέχη της εταιρίας είχε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Το γεγονός γνωστοποίησε στο twitter ο Υπουργός και όπως σημειώνει στην ανάρτησή του, συζήτησαν για την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου της ebay και για την περαιτέρω δραστηριοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων σε αυτήν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!