Σταύρου: Επενδύει στην εστίαση και πουλά τις ιχθυοκαλλιέργειες

Ο Ηπειρώτης Αντώνης Σταύρου, από τους πρώτους Έλληνες επιχειρηματίες που επένδυσαν στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών –ήταν εκ των ιδρυτών της Σελόντα- και ιδιοκτήτης του ομίλου Καστελόριζο, ετοιμάζεται να εισέλθει στην αγορά του Catering και να εξέλθει από τον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών.

Με δέκα εστιατόρια στο χαρτοφυλάκιο του, -το 11ο θα ανοίξει στην πλατεία Αγίας Ειρήνης μέχρι το τέλος Μαρτίου- ο όμιλος Καστελόριζο, όπως ανέφερε χθες ο επικεφαλής του κ. Αντώνης Σταύρου σε δημοσιογράφους, σχεδιάζει να εισέλθει και στην αγορά του catering. "Η νέα δραστηριότητα θα ξεκινήσει το 2021. Προς αυτή την κατεύθυνση ο όμιλος θα χρειαστεί να υλοποιήσει επιπλέον επενδύσεις", ανέφερε ο κ. Σταύρου.

Πέρυσι οι πωλήσεις του ομίλου σημείωσαν άνοδο 8%-10% σε σχέση με το 2018 και ξεπέρασαν τα 10 εκατ. ευρώ. Σχετικά με το επιχειρηματικό μοντέλο που ακολούθησε, στη διάρκεια της κρίσης, ο όμιλος όπως είπε αποφάσισε να ανοίξει τη βεντάλια του, προσθέτοντας τα ψητοπωλεία, αλλά και τα μεζεδοπωλεία όπως το Raki Meze, που ξεκίνησε το 2012 και τα ψητοπωλεία το 2011, τα οποία στήριξαν τον όμιλο.

Εκτός από την αγορά της εστίασης, ο κ. Σταύρου διαθέτει παρουσία και στις ιχθυοκαλλιέργειες με παραγωγικές μονάδες στην νήσο Πάτροκλος, στην Πάχη Μεγάρων και στη Σητεία. Συνολικά παράγει περίπου 500 τόνους ετησίως. Η εταιρεία εξάγει τα προϊόντα της κατά κύριο λόγο στην Ιταλία, στην Ισπανία και στην Αμερική. "Επιδίωξή μου είναι η πώληση των μονάδων κατά το προσεχές χρονικό διάστημα. Ο λόγος είναι πως όταν κανείς ανοίγεται με πολλά, μπορεί να τα χάσει όλα. Ο τομέας της εστίασης μου ταιριάζει περισσότερο", ανέφερε.

capital.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!