Δημιουργείται η μεγαλύτερη αεροπορική κοινοπραξία

Οι αεροπορικές εταιρίες Air France, KLM, Delta και Virgin Atlantic παρουσίασαν την αναβαθμισμένη κοινοπραξία τους που προσφέρει μεγάλη ποικιλία δρομολογίων και επιλογών στα προγράμματα loyalty για ταξίδια μεταξύ Ευρώπης, Ηνωμένου Βασιλείου και Βόρειας Αμερικής.

Η νέα αυτή εταιρική σχέση παρέχει στους πελάτες ακόμα πιο άνετα προγράμματα πτήσεων και έναν κοινό στόχο, να εξασφαλιστεί η ομαλή και συνεπής ταξιδιωτική εμπειρία, ανεξάρτητα με το ποια αεροπορική εταιρία έχει επιλεγεί. Η κοινοπραξία αυτή προσφέρει επίσης την ευελιξία να γίνεται κράτηση πτήσεων σε οποιονδήποτε από τους τέσσερις μεταφορείς μέσα από τις αντίστοιχες εφαρμογές τους, ιστοσελίδες ή μέσω τουριστικών γραφείων. Οι πελάτες θα απολαμβάνουν την βραβευμένη εξυπηρέτηση, τα κορυφαία προϊόντα καμπίνας καθώς και φαγητό, ποτό και δωρεάν πρόγραμμα ψυχαγωγίας σε όλες τις κατηγορίες θέσεων σε όλες τις υπερατλαντικές πτήσεις.

Τα ενισχυμένα οφέλη για τους πελάτες θα ξεκινήσουν από τις 13 Φεβρουαρίου και τα μέλη των προγραμμάτων πιστότητας θα μπορούν να κερδίζουν μίλια ή να απολαμβάνουν υψηλά προνόμια σε πτήσεις οποιασδήποτε από τις τέσσερις εταιρίες διεθνώς, είτε πρόκειται για υπερατλαντικά ταξίδια, είτε για ταξίδια εντός της Ευρώπης, αλλά και για ταξίδια εσωτερικού στις ΗΠΑ, και θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες για να ανέβουν βαθμίδα και να φτάσουν σε ένα ψηλότερο επίπεδο στο πρόγραμμά τους. Τα επιλέξιμα μέλη του προγράμματος Elite έχουν την δυνατότητα να απολαμβάνουν προτεραιότητα στην επιβίβαση και πρόσβαση σε περισσότερα από 100 lounges αεροδρομίων όταν ταξιδεύουν σε διεθνείς πτήσεις.

Άλλα σημαντικά στοιχεία:
  • Έως 341 υπερατλαντικές πτήσεις καθημερινά, συμπεριλαμβανομένων των 10 κορυφαίων που πραγματοποιούνται χωρίς ενδιάμεσο σταθμό.
  • Μετέπειτα συνδέσεις με 238 πόλεις στη Βόρεια Αμερική, 98 στην ηπειρωτική Ευρώπη και 16 στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Επιλογή μεταξύ 110 υπερατλαντικών δρομολογίων χωρίς ενδιάμεσο σταθμό.
  • Το ενισχυμένο δίκτυο είναι επίσης διαθέσιμο για τους πελάτες cargo και είναι χτισμένο γύρω από τους κόμβους των εταιριών σε Άμστερνταμ, Ατλάντα, Βοστώνη, Ντιτρόιτ, Λονδίνο (Χίθροου), Λος Άντζελες, Μινεάπολη, Νέα Υόρκη-JFK, Παρίσι, Σιάτλ και Σολτ Λέικ Σίτι. Δημιουργεί εύκολες απ’ ευθείας συνδέσεις ή με έναν ενδιάμεσο σταθμό σε κάθε σημείο στη Βόρειο Αμερική, Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Virgin Atlantic Shai Weiss δήλωσε: «Οι πελάτες βρίσκονται στην καρδιά της διευρυμένης αυτής κοινοπραξίας με τους εταίρους μας Delta, Air France και KLM, όπου οι απρόσκοπτες συνδέσεις, η μεγάλη επιλογή σε πτήσεις, η απαράμιλλη εξυπηρέτηση πελατών και τα αυξημένα οφέλη συχνών δρομολογίων θα ενισχύσουν την θέση της ως την επιλογή που οι επιβάτες προτιμούν για να πετάξουν. Ένας από τους πυλώνες στην στρατηγική μας είναι η επιτυχία στην μεταξύ μας συνεργασία. Συνδυάζοντας τις δυνάμεις μας, το δίκτυό μας και τους ανθρώπους μας, μπορούμε να επιτύχουμε ακόμα περισσότερα μαζί».

Τα οφέλη που προκύπτουν για τους πελάτες από αυτόν τον μήνα είναι μόνο η αρχή, ενώ ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες θα ξεκινήσουν αργότερα μέσα στην χρονιά όπως η παρουσίαση περισσότερων πτήσεων κοινού κωδικού, εναρμόνιση των προγραμμάτων για να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος συνδέσεων και η εξομάλυνση της εμπειρίας στο αεροδρόμιο από το check-in έως την παραλαβή των αποσκευών. Οι επιβάτες θα μπορούν επίσης να κάνουν check-in και να επιλέγουν τη θέση τους μέσα από την εφαρμογή ή την ιστοσελίδα οποιαδήποτε συνεργαζόμενης εταιρίας.

O διευθύνων σύμβουλος της Delta Ed Bastian δήλωσε: «Η διευρυμένη συνεργασία μας αποτελεί σημαντικό βήμα μπροστά για όλες τις εταιρίες μας, καθώς προσφέρουμε ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία, κορυφαία ταξιδιωτικά οφέλη και εξαιρετική εξυπηρέτηση που αξίζει στους πελάτες μας. Η εξέλιξη αυτή φέρνει την ιστορική και πολυετή συνεργασία μας σε ένα νέο επίπεδο, καθώς συνεχίζουμε να οικοδομούμε την κοινοπραξία που θα επιλέγουν όλοι σε Ευρώπη και Βόρειο Αμερική, και η οποία μας κάνει να ξεχωρίζουμε από την υπόλοιπη αεροπορική βιομηχανία».

«Δέκα χρόνια μετά την έναρξη της συνεργασίας μας με την Delta, η νέα αυτή συμφωνία αποτελεί σημαντικό ορόσημο που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την παρουσία μας στον Ατλαντικό, δίνοντας στους επιβάτες μας την επιλογή μεταξύ τεσσάρων κορυφαίων εταιριών που συνδυάζουν το δίκτυό τους προς όφελος των πελατών» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Air France-KLM Benjamin Smith. «Για την Air France-KLM, σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη πρόσβαση στην βρετανική αγορά και ιδιαίτερα στο Χίθροου του Λονδίνου, την κορυφαία ταξιδιωτική αγορά στον κόσμο».

Ορισμένα ακόμα βασικά στοιχεία και νούμερα για την διευρυμένη συνεργασία:
  • Η κοινοπραξία αντιπροσωπεύει περίπου το 23% της συνολικής διατλαντικής δυναμικότητας, επιβατικής και cargo
  • Τα συνδυασμένα ετήσια έσοδα της κοινοπραξίας υπολογίζονται σε 13 δις δολάρια ΗΠΑ.
  • Περισσότεροι από 180.000 εργαζόμενοι απασχολούνται σε Air France, KLM, Delta και Virgin Atlantic

businessnews.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!