Atomico: Νέο fund 820 εκατ. δολαρίων για ευρωπαϊκές Startups

Η Atomico ανακοίνωσε ότι “έκλεισε” το πέμπτο της fund, με όνομα “Atomico V”, στα 820 εκατ. δολάρια. Στόχος του VC, που έχει έδρα το Λονδίνο, είναι να επενδύσει σε Ευρωπαίους founders σε επίπεδο Α’Γύρου, με την προοπτική όμως να επανέλθει σε Β’ και Γ’ Γύρο εφόσον πρόκειται για εταιρείες με μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης.

Το νέο fund ανεβάζει την αξία των περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζεται η Atomico στα 2,7 δις. Σε αυτό, συμμετείχαν διάφοροι θεσμικοί επενδυτές, όπως συνταξιοδοτικά ταμεία, fund-of-funds, ασφαλιστικές εταιρείες, τράπεζες αλλά και κυβερνητικοί φορείς από όλον τον κόσμο. Στο fund επένδυσαν επίσης founders και μέλη μερικών από τις πιο επιτυχημένες ευρωπαϊκές Startups, συμπεριλαμβανομένων των Adyen, Klarna, TransferWise, Spotify, Supercell, Skype και Zoopla.

Σε ανακοίνωση της σχετικά με το νέο fund, η Atomico αναφέρει: “Στη δεκαετία αυτή, οι τεχνολογικές ανακαλύψεις θα επιτρέψουν ολοένα και περισσότερο στους founders να αντιμετωπίσουν δυσκολότερα προβλήματα. Οι παγκόσμιες προκλήσεις έχουν αυξηθεί, όμως το ίδιο ισχύει και για τα επίπεδα φιλοδοξίας των Ευρωπαίων ιδρυτών. Και τις πιθανές ανταμοιβές. Πιστεύουμε ότι οι εταιρείες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην επόμενη δεκαετία θα είναι εκείνες που αντιμετωπίζουν αυτά τα νέα και δυσκολότερα προβλήματα“.

Σε αυτό το πλαίσιο, το VC τονίζει ότι θέλει να συνεργαστεί με φιλόδοξους founders οι οποίοι επιφέρουν θετικές αλλαγές σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας και της οικονομίας. “Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι οι νέοι επιχειρηματίες είναι αυτοί που αλλάζουν το παιχνίδι. Παίρνουν κινδύνους και πιέζουν τα όρια για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο για όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους”.

startupper.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!