Ομόλογο Alpha Bank: 5,5 δισ. οι προσφορές και επιτόκιο στο 4,25%

Θεαματική ζήτηση και επιτόκιο αρκετά χαμηλότερο των αρχικών εκτιμήσεων εξασφάλισε η Alpha Bank στην έκδοση του 10ετους ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης, με την οποία ήθελε να αντλήσει 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται κορυφαίο στέλεχος της τράπεζας, οι προσφορές των επενδυτών έσπασαν το φράγμα των 5,5 δισ. ευρώ και το επιτόκιο θα οριστεί στο 4,25%.

Η έκδοση έρχεται λίγο καιρό μετά την επιτυχή έκδοση του κρατικού 15ετους ομολόγου, η οποία χαρακτηρίστηκε από ισχυρή ζήτηση και άκρως ικανοποιητικό επιτόκιο. Η θετική δυναμική, που έχει δημιουργηθεί στην αγορά για το ελληνικό ενεργητικό, αξιοποιήθηκε στο έπακρο από την τράπεζα.

Σύμβουλος έκδοσης είναι η Citigroup. Οι Goldman Sachs International, HSBC, J.P. Morgan και NatWest Markets λειτουργούν ως «joint bookrunners» και η Alpha Finance ως «co-lead».

Όπως γράφει σήμερα η Ν η υψηλή κεφαλαιακή βάση αναμένεται να διατηρηθεί άνω των ελάχιστων εποπτικών απαιτήσεων σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής του τριετούς πλάνου της τράπεζας, καθώς η Alpha Βank το 2022 στοχεύει σε δείκτη CET1 άνω του 15% και δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (CAD) άνω του 17%.

kerdos.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!