Ocyan: Μια Startup με ελληνική “καταγωγή” συνεργάζεται με την Telefónica

Η Ocyan, μια Startup με Έλληνα founder και έδρα το Εδιμβούργο, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του blockchain, ανακοίνωσε μια εμπορική συμφωνία με την Telefónica.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Ocyan θα παρέχει ουσιαστικά τις υποδομές για το δίκτυο TrustOS της Telefónica, επιτρέποντας στον κολοσσό των τηλεπικοινωνιών να αναπτύξει λύσεις blockchain σε οποιοδήποτε πάροχο cloud ή data center, για οποιοδήποτε πρωτόκολλο blockchain.

To deal αυτό έρχεται σε συνδυασμό με έναν pre-seed χρηματοδοτικό γύρο από την QVentures και την Wayra UK (Παγκόσμιος βραχίονας καινοτομίας της Telefónica). H Ocyan ήταν μία από τις Startups που συμμετείχαν πέρυσι στον AI & Blockchain Accelerator που συνδιοργανώνει η Wayra UK και το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Από την ένταξή της στο πρόγραμμα αυτό, η Ocyan – η οποία βραβεύτηκε το 2019 ως “Start-up of the year”- επεκτάθηκε τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία. Τώρα, με τη νέα συνεργασία φιλοδοξεί να κάνει την Telefónica, έναν από τους ηγέτες στην αγορά του blockchain.

Στα μελλοντικά σχέδια είναι η επέκταση των παροχών του TrustOS με περισσότερες υπηρεσίες API και εφαρμογές IoT, tracing και tracking, ηλεκτρονική ταυτότητα (ID), διακανονισμούς, tokenization και άλλες χρήσεις.

startupper.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!