H Γαλλία “επιστρέφει” στην Ελλάδα!

Σήμερα Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, πραγματοποιείται ένα σημαντικό συνέδριο στο Παρίσι το οποίο διοργανώνει το Ελληνογαλλικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Παρισίων και την Ένωση Εμπορικών Συμβούλων Εξωτερικού Γαλλίας, CCEF.

Ένα συνέδριο στο οποίο εκτός των εμπλεκομένων υπουργών, θα βρεθεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα ξεκινάει την επίσημη επίσκεψη του σε Γαλλία και Βρυξέλλες.

Το φόρουμ, με θέμα «Ελλάδα, Στρατηγικός παράγοντας στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εμπιστοσύνη ξαναγεννιέται» τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών και Τουρισμού και θα παραβρεθούν κυβερνητικοί εκπρόσωποι οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων μηνών της νέας κυβέρνησης, όπως επίσης και μία χαρτογράφηση των ευκαιριών και προοπτικών επενδύσεων στην Ελλάδα, στους σημαντικότερους τομείς, όπως ενέργεια, υποδομές, νέες τεχνολογίες – καινοτομία, διαχείριση αποβλήτων, δημόσια έργα, ιδιωτικοποιήσεις, τουρισμός.

Αριθμός ρεκόρ συμμετεχόντων εταιρειών

Συμμετέχουν μεταξύ άλλων, οι Υπουργοί Ά. Γεωργιάδης, Κ. Χατζηδάκης, Κ. Καραμανλής και Χ. Θεοχάρης ενώ την εναρκτήρια ομιλία, θα πραγματοποιήσουν οι Υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Ελλάδας, Bruno Le Maire και Χρήστος Σταϊκούρας.

Από τον επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας, πάνω από 30 εταιρείες θα συμμετάσχουν στην αποστολή ενώ όπως σημειώθηκε στην συνέντευξη τύπου στη Γαλλική Πρεσβεία, έχουν δείξει ενδιαφέρον και εταιρείες που έχουν αποχωρήσει από την Ελλάδα εξετάζοντας το ενδεχόμενο να επιστρέψουν, ειδικά στους τομείς των τραπεζών, της ενέργειας και του τουρισμού.

Σε αυτό το σημείο θα αναφέρουμε ότι περίπου 100 μεγάλες Γαλλικές εταιρείες και οργανισμοί (ένας αριθμός ρεκόρ για αντίστοιχες εκδηλώσεις) έχει δηλώσει συμμετοχή στο αυριανό forum.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει μια θετική περίοδος στις σχέσεις των δυο χωρών με έντονο υποστηρικτικό ενδιαφέρον από πλευράς Γαλλίας. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε από τους εκπροσώπους του Ελληνογαλλικού επιμελητηρίου, μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί άλλη μια μεγάλη εκδήλωση, στην Αθήνα αυτή τη φορά, η οποία θα «πατήσει» πάνω στο αυριανό συνέδριο αλλά και στην επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Γαλλική πρωτεύουσα, και θα έχει έντονο Β2Β χαρακτήρα με άμεσες διασυνδέσεις ελληνικών εταιρειών αλλά και Startups με αντίστοιχες της Γαλλίας.

emea.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!