Η Google δίνει δωρεάν πρόσβαση σε 25 εκατομμύρια datasets

Πριν από μερικές μέρες, η Google κυκλοφόρησε το datasetsearch, ένα δωρεάν εργαλείο το οποίο δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα αναζήτησης ανάμεσα σε 25 εκατ. σύνολα δεδομένων.

Το εργαλείο αναζήτησης περιλαμβάνει φίλτρα για τον περιορισμό των αποτελεσμάτων με βάση την άδεια χρήσης (δωρεάν ή πληρωμένη), τη μορφή (csv, εικόνες κ.λπ.) και τον χρόνο ανανέωσης. Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν επίσης περιγραφές των περιεχομένων του συνόλου δεδομένων καθώς και παραπομπές συγγραφέων.



Πολλά από τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα σε αυτή τη “μηχανή αναζήτησης” προέρχονται από κυβερνητικές πηγές. Σύμφωνα με τη Google, αυτή τη στιγμή περίπου 2 εκατ. σύνολα δεδομένων που προέρχονται μόνο από την αμερικανική κυβέρνηση. Παρόλ’ αυτά ο χρήστης μπορεί να βρει δεδομένα πολλών εταιρειών -εισηγμένων ή μη στο χρηματιστήριο- που έχουν δημόσια διαθέσιμα δεδομένα.

Όσον αφορά τη θεματολογία, η Google λέει ότι η πλειοψηφία των δεδομένων αφορά “τις γεωεπιστήμες, τη βιολογία και τη γεωργία”. Πάντως, ο αριθμός των δεδομένων δεν είναι στατικός. Αναμένεται να αυξηθεί καθώς οποιοσδήποτε κατέχει κάποιο “ενδιαφέρον σύνολο δεδομένων” μπορεί να το προσθέσει χρησιμοποιώντας τα open-standards του schema.org.

startupper.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!