Νέο deal στο ελληνικό λιανεμπόριο

Ο κρητικός συνεταιρισμός SΥΝΚΑ ενδυναμώνει την παρουσία του στη νησιωτική Ελλάδα μέσω της εξαγοράς 19 καταστημάτων Δήμητρα Μάρκετ - Γαλαξίας που δραστηριοποιούνται στην Κέρκυρα.

Τα Δήμητρα Μάρκετ - Γαλαξίας αποτελούν μια αμιγώς κερκυραϊκή επιχείρηση με ετήσιο τζίρο 45 εκατ. ευρώ. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του o πρόεδρος του συνεταιρισμού Απόστολος Αλεξάκης, η επέκταση των SΥΝΚΑ κρίνεται απαραίτητη, με δεδομένη την σημερινή επιχειρηματική πραγματικότητα, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των εργαζομένων που θα απασχολεί ο συνεταιρισμός μέσα στο 2020, με την νέα εξαγορά θα φθάσει τους 2.000.

Σημειώνεται ότι ο SΥΝΚΑ, ο οποίος είναι μέλος του ομίλου ΕΛΟΜΑΣ, έχει παρουσία στην Κρήτη, καθώς και στα νησιά των Κυκλάδων και στα Δωδεκάνησα. Το 2018 ο κύκλος εργασιών του ξεπέρασε τα 175 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη του ανήλθαν στα 890 χιλ. ευρώ.

Ο Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Καταναλωτών Κρήτης, όπως είναι η ονομασία του, ιδρύθηκε το 1979, από 482 ιδρυτικά μέλη, με έδρα την πόλη των Χανίων. Από τότε ακολούθησε μία συνεχής ανάπτυξή του με έμφαση στα προϊόντα των τοπικών παραγωγών, αλλά και την στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Χρονιά - ορόσημο υπήρξε το 2014 όταν ο συνεταιρισμός εξαγόρασε την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Βιδάλης προχωρώντας σε μία σημαντική επένδυση που σηματοδότησε την επέκταση του για πρώτη φορά εκτός Κρήτης.

Με την εξαγορά της Βιδάλης, λειτουργεί μέσω του νέου δικτύου Super Market και Cash & Carry πλέον στην Τήνο, την Πάρο, την Κάλυμνο, τη Χίο, τη Σαντορίνη, τη Σύρο, τη Μήλο και τη Νάξο, ενώ συνεχίζει την ανάπτυξή της και στην αγορά της Κρήτης.

businessnews.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!