Θυγατρική στην Ελλάδα από Ινδικό κολοσσό

Στην σύσταση της GMR Airports Greece (Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία) προχώρησε ο ινδικός όμιλος GMR Group την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου. Μοναδικός μέτοχος της εταιρείας στην Ελλάδα είναι η θυγατρική του ομίλου με τίτλο «GMR Airports International» με έδρα την Ολλανδία και βασικό αντικείμενο της νεοσύστατης επιχείρησης είναι οι υπηρεσίες λειτουργίας αερολιμένων (εκτός από την διακίνηση φορτίων).

Το ΔΣ της GMR Airports Greece αποτελείται από τα στελέχη του Ομίλου GMR Group Puvan Sripathy (Πρόεδρος), Vivek Singha (Αντιπρόεδρος) και Veerabhadra Laksminnarayana Tumalapalli Srinivasa Subrahmanaya (Διευθύνων Σύμβουλος) και έδρα της εταιρείας είναι το Χαλάνδρι Αττικής.

Το GMR Group αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερος επιχειρηματικούς ομίλους στην Ινδία, με ευρεία δραστηριότητα και διεθνές αποτύπωμα. Έχει να επιδείξει δυναμική παρουσία στον τομείς των Αεροδρομίων, της Ενέργειας, των Μεταφορών και της Κατασκευής Οδικών Αρτηριών και Αστικών Υποδομών. Ειδικά για το κομμάτι των Αεροδρομίων που αποτελεί όπως φαίνεται βασική προτεραιότητα της για την χώρα μας, η GMR Airports του Ομίλου συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των 5 κορυφαίων εταιρειών ανάπτυξης και διαχείρισης αερολιμένων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το GMR Group συμμετέχει σε κοινοπραξία με την ΓΕΚ- ΤΕΡΝΑ, αποτελώντας το σχήμα που έχει αναλάβει την ανάπτυξη, λειτουργία και διοίκηση του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλλι του Ηρακλείου Κρήτης. Το έργο αφορά τον σχεδιασμό, την κατασκευή, την χρηματοδότηση, την λειτουργία, την συντήρηση και την εκμετάλλευση του αεροδρομίου καθώς και τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την χρηματοδότηση της οδικής σύνδεσης με αυτό (περίπου 24 χλμ). Η παραχώρηση είναι για 35 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων της πρώτης φάσης της κατασκευής, η οποία υπολογίζεται πως θα διαρκέσει 5 έτη.

Επίσης, ο ινδικός όμιλος φαίνεται να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα 23 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμιά της Ελλάδα, που δεν έχουν ιδιωτικοποιηθεί μέχρι στιγμής, αλλά η κυβέρνηση εξετάζει την αξιοποίηση τους είτε με παραχώρηση είτε με ΣΔΙΤ.

businessnews.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!