Προς αξιοποίηση χιλιάδες ακίνητα της ΕΤΑΔ

Μήλο της έριδος φαίνεται ότι αποτελούν χιλιάδες ακίνητα που ανήκουν στην ΕΤΑΔ τα οποία βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές που θεωρούνται «φιλέτα» της ελληνικής επικράτειας.

Την ανάγκη αξιοποίησης των εν λόγω ακινήτων αλλά και της περιουσίας του δημοσίου που διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ συζήτησαν ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας και ο Δ/νων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ Στέφανος Βλαστός. Ο υφυπουργός Τουρισμού ζήτησε να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες από την πλευρά της εταιρείας, ενώ παράλληλα, έθεσε το ζήτημα της αξιοποίησης των ακινήτων που έχει στην κυριότητά της η ΕΤΑΔ, με δεδομένο ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο υφυπουργός ζήτησε από τον κ. Βλαστό να δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στην ΕΤΑΔ και στον πρώτο και τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης για να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία και σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρξει παραχώρηση ακινήτων του δημοσίου στους δήμους προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για κοινωφελείς σκοπούς.

Προσπάθειες αξιοποίησης

Επιθυμία της νέας διοίκησης της ΕΤΑΔ, πάντως, παραμένει η αξιοποίηση της περιουσίας και η ολοκλήρωση των προσπαθειών που γίνονταν τα τελευταία χρόνια για να μπει τάξη στο μητρώο των ακινήτων που της ανήκουν. Τα 25 μεγαλύτερα ακίνητα της ΕΤΑΔ σε έκταση με επιφάνεια άνω των 1000 στρεμμάτων είναι παραχωρημένα σε κρατικές υπηρεσίες όπως νοσοκομεία, αεροδρόμια, στρατόπεδα και αρχαιολογικοί χώροι.

Εξάλλου στόχος της ΕΤΑΔ δεν είναι μόνο η βραχυπρόθεσμη οικονομική απόδοση, αλλά πρωτίστως η δημιουργία στρατηγικής αξίας μέσω των κατάλληλων επενδύσεων και της αξιοποίησης ενδεχόμενων συνεργιών και στρατηγικών συμμαχιών που θα συμβάλλουν στην δημιουργία ενός.

ered.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!