Επένδυση 20 εκατ. ευρώ της Sparkle σε 4ο data centre στην Ελλάδα

Την έναρξη της κατασκευής του τέταρτου data center στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Sparkle, υπ'αριθμόν ένα εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών διασύνδεσης στην Ιταλία και μεταξύ των δέκα μεγαλύτερων παγκοσμίως.

Το νέο κτίριο στην περιοχή της Μεταμόρφωσης θα είναι έκτασης έξι χιλιάδων τ.μ., ενώ η ολοκλήρωση και η έναρξη λειτουργίας του data center είναι προγραμματισμένο για τις αρχές του 2021. Σύμφωνα με τους επικεφαλής του ομίλου η επένδυση, που σε πλήρη ανάπτυξη θα είναι έτοιμη σε βάθος τριετίας, είναι ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Παρουσία του προέδρου της Telekom Italia, S. Rossi, του προέδρου της Sparkle, A. Pansa, του διευθύνοντος συμβούλου, M. Di Mauro και του Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε σήμερα η θεμελίωση του έργου.

Το έργο όπως αναφέρθηκε θα είναι από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα πράσινα data centers στην Ευρώπη και θα διαθέτει τα πιο σύγχρονα και αποτελεσματικά συστήματα ισχύος και ψύξης.

Η Sparkle ανήκει στην διεθνή εταιρεία του ομίλου TIM και στην Ελλάδα δραστηριοποιείται τα τελευταία 20 χρόνια. Τα άλλα τρία data centers βρίσκονται σε Κορωπί, Μεταμόρφωση και Χανιά.

capital.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!