Ξεκινά η κούρσα για την πώληση της Wind Ελλάς

Το πρώτο κρίσιμο "τεστ" για την πώληση της Wind Ελλάς πραγματοποιείται σήμερα, καθώς εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών, στο πλαίσιο της διαδικασία που υλοποιεί η JP Morgan για λογαριασμό των βασικών μετόχων της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

Το ύψος των μη δεσμευτικών προσφορών, αναφέρουν πηγές κοντά στο διαγωνισμό, θα καθορίσει και τη συνέχεια της διαδικασίας, καθώς αυτές θα πρέπει να πλησιάσουν τον πήχη που έχει τεθεί από τους πωλητές, την Golden Tree Asset Management (GTAM) και Cyrus Capital Partners που κατέχουν την πλειοψηφία (95%) της Crystal Almond Holdings Limited, μητρικής της Wind Ελλάς.

Οι εκτιμήσεις

Όπως έχει αναφέρει το Capital.gr, μεταξύ των αρχικά ενδιαφερόμενων περιλαμβάνονται ονόματα όπως αυτά της Providence Equity Partners, της Warburg Pincus, της BC Partners, της Apollo και άλλων. Συγκλίνουσες εκτιμήσεις, ωστόσο, κάνουν λόγο για τρεις ενδιαφερόμενους που έχουν επιδείξει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και οι οποίοι αναμένεται να περιλαμβάνονται σε αυτούς που τελικώς θα καταθέσουν μη δεσμευτικές προσφορές. Αναμένεται, επίσης, πως στη διεκδίκηση της Wind θα προκύψουν και κοινά σχήματα (joint ventures).

H Providence Equity Partners διαθέτει συνολικά, μέσω των συνδεδεμένων εταιρειών του, υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 54 δις.δολαρίων και τα τελευταία χρόνια έχει υλοποιήσει σημαντικά deals στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Αντίστοιχα, η Warburg Pincus, με έδρα στην Ν. Υόρκη, διαθέτει σήμερα υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 62 δισ.δολαρίων που έχουν τοποθετηθεί σε πάνω από 190 εταιρείες. Όσο για τη BC Partners, μέσω των δέκα funds που έχει συστήσει, διαθέτει υπό διαχείριση κεφάλαια 25 δισ.δολαρίων.

Τίμημα

Καίτοι στην αγορά θεωρούν πολύ υψηλό το ενδεχόμενο να προχωρήσει η πώληση της Wind από τις Golden Tree και Cyrus Capital, θα πρέπει να επισημανθεί εκ νέου πως η διαδικασία θα προχωρήσει εφόσον οι νυν ιδιοκτήτες κρίνουν πως οι προτάσεις που θα λάβουν στα χέρια τους είναι ικανοποιητικές ή διαθέτουν τα χαρακτηριστικά εκείνα που μπορεί να τους οδηγήσουν στην έξοδο από το μετοχικό κεφάλαιο της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας έπειτα από αρκετά χρόνια. Όσον αφορά το τίμημα, είναι πρόωρο να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη, παρότι πηγές κάνουν λόγο για ένα enterprise value που μπορεί να φθάσει ή να ξεπεράσει το 1 δις.ευρώ.

capital.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!