Η Unilever εγκαινίασε νέο παγκόσμιο κέντρο καινοτομίας τροφίμων

Η Unilever “εγκαινίασε” ένα νέο κέντρο καινοτομίας στο campus του Πανεπιστημίου Wageningen, που αποτελεί ένα από τα κορυφαία ερευνητικά hubs παγκοσμίως στον τομέα των τροφίμων.

Από το νέο κέντρο, το οποίο ονομάζεται Hive, η εταιρεία θα “τρέχει” πέντε προγράμματα καινοτομίας στον χώρο των τροφίμων για εταιρείες όπως οι Knorr, Hellmann’s, The Vegetarian Butcher και Calvė. Οι τομείς της έρευνας θα περιλαμβάνουν: φυτικά συστατικά και εναλλακτικά κρέατα, αποδοτικές καλλιέργειες, βιώσιμη συσκευασία τροφίμων και θρεπτικά τρόφιμα.

Μαζί με τους εταίρους της, η Unilever στοχεύει να μετατρέψει τη βιομηχανία τροφίμων σε ένα υγιές και βιώσιμο σύστημα, στοχεύοντας σε καινοτομίες που είναι πιο “υγιείς” για τους ανθρώπους και για τον πλανήτη.

Ο Alan Jope, Διευθύνων Σύμβουλος της Unilever, δήλωσε: “Χρειαζόμαστε μια θεμελιώδη μεταμόρφωση του συστήματος τροφίμων, εάν θέλουμε να τροφοδοτήσουμε περισσότερα από 9 δισ. ανθρώπους με αειφόρο και θρεπτικό τρόπο. Ο υποσιτισμός, η παχυσαρκία, η κλιματική αλλαγή και τα απόβλητα τροφίμων είναι θέματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο εάν συνεργαστούμε για την επιτάχυνση της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Η ύπαρξη ενός παγκόσμιου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης στο Wageningen θα μας επιτρέψει να κάνουμε ακριβώς αυτό.”

Σημειώνεται ότι η περιοχή Wageningen στις Κάτω Χώρες αποκαλείται συχνά “Food Valley” – εκ του Silicon Valley – σε αναγνώριση των αγροδιατροφικών ανακαλύψεων που γίνονται από νεοφυείς επιχειρήσεις, επιστημονικά ινστιτούτα, ΜΚΟ και εταιρείες που βρίσκονται στην περιοχή.

startupper.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!