Βιοχάλκο: Το River West II και οι νέες επενδύσεις στα ακίνητα

Το αποτύπωμά του στην ελληνική αγορά ακινήτων ενισχύει ο όμιλος Βιοχάλκο, έχοντας πετύχει το πρώτο εξάμηνο του 2019 να αυξήσει κατά 10,7% τα έσοδά του από τον κλάδο ανάπτυξης ακινήτων. Η εισηγμένη, μέσω της θυγατρικής της Noval Property προχωράει στην υλοποίηση δύο νέων έργων.

Ο λόγος για το νέο τμήμα του εμπορικού κέντρου River West στην Λεωφόρο Κηφισού 96-100 στο Αιγάλεω, για το οποίο η εισηγμένη εξασφάλισε την έγκριση περιβαλλοντικών όρων. Όπως προβλέπει η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, το νέο κτήριο θα έχει κάλυψη και δόμηση 1.600 και 963 τ.μ., αντίστοιχα, όπως και 174 θέσεις στάθμευσης.

Επίσης, η εταιρεία δρομολογεί την κατασκευή και λειτουργία διώροφου συγκροτήματος εμπορικών χρήσεων και χρήσης αναψυχής, με συνολική κάλυψη, περίπου 8 χιλ. τ.μ. και εμβαδόν 23.000 τ.μ., στο οικόπεδο της κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη-μισθώνεται μακροχρόνια από την εισηγμένη- στην οδό Προόδου 1-3 στο Αιγάλεω. Το κτήριο θα διαθέτει στο ισόγειο χρήσεις supermarket με βοηθητικούς και γραφειακούς χώρους, ενώ στον πρώτο όροφο θα βρίσκονται καταστήματα. Η αξία της συγκεκριμένης επένδυσης ξεπερνάει τα 18 εκατ. ευρώ.

Το κέντρο πολιτισμού στην Πειραιώς

Πριν από λίγες ημέρες, η εταιρεία εξασφάλισε την έγκριση από τον οργανισμό Enterprise Greece για την αξιοποίηση έκτασης, περίπου 70 στρεμμάτων, στην οδό Πειραιώς 252 στον Ταύρο. Πρόκειται για το συγκρότημα κτηρίων, όπου το 1937 ιδρύθηκε η Βιοχάλκο, ενώ σήμερα στην Πειραιώς 252 βρίσκεται το τμήμα πωλήσεων της Χαλκόρ. Τα κτήρια της Πειραιώς έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα, ενώ τα σχέδια της μετατροπής των ιστορικών κτηρίων της Βιοχάλκο σε τουριστικό – πολιτιστικό πόλο χρονολογούνται εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Ωστόσο, μετά την έγκριση του Invest in Greece, το έργο βρίσκεται πιο κοντά στην έναρξη υλοποίησης, αλλά θα χρειαστεί, πρώτα, να μεσολαβήσει ένας γραφειοκρατικός μαραθώνιος μέχρι την πλήρη αδειοδότηση της επένδυσης των 120 εκατ. ευρώ. Στην έκταση, όπου το 30% θα είναι ελεύθεροι χώροι, σχεδιάζεται να αναπτυχθούν δύο ξενοδοχεία, τεχνολογικό κέντρο, μουσείο βιομηχανικής ιστορίας, εκτεταμένο δίκτυο πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων.

Θα δημιουργηθούν και γραφειακοί χώροι τους οποίους θα ιδιοχρησιμοποιεί η εταιρεία που θα διαχειρίζεται το νέο συγκρότημα.

Το νέο κτήριο της Beat

Στο χαρτοφυλάκιο της Noval ανήκει και το κτήριο Orbit, που βρίσκεται στους Αμπελόκηπους και θα φιλοξενεί σε τμήμα του την έδρα της εταιρείας παροχής υπηρεσιών μισθωμένου μεταφορικού έργου Beat. Έχει συνολική επιφάνεια 42.000 τ.μ., αποτελείται από 9 ορόφους και 6 υπόγεια, ενώ αποπερατώνεται από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς το ακίνητο επί μακρόν παρέμενε ημιτελές.

Ο κλάδος ανάπτυξης ακινήτων της Βιοχάλκο είναι συνεχώς αναπτυσσόμενος, με το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της να περιλαμβάνει εκτός από τα εμπορικά κέντρα River West, IKEA και Mare West, τα ξενοδοχεία Wyndham Grand Athens, όπως και το κτήριο γραφείων Butterfly, που ολοκληρώθηκε φέτος και διαθέτει περιβαλλοντική πιστοποίηση LEED (Leadership in Energy and Environmental Design).

Το πρώτο εξάμηνο του 2019, έναντι του αντίστοιχου του 2018, η λειτουργική κερδοφορία του κλάδου ανάπτυξης ακινήτων αυξήθηκε κατά περίπου 30,4%, σε περίπου 3 εκατ. ευρώ.

capital.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!