Στρατηγική επιλογή για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εταιρειών οι λύσεις cloud

Σε έναν ψηφιακό κόσμο που οι εξελίξεις «τρέχουν» με εντυπωσιακό ρυθμό, οι επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και κάθε κλάδου καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις και να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας τους, προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι ζητούμενο και αναγκαία προϋπόθεση για να μακροημερεύσει μία εταιρεία στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Όμως, αυτό δεν σημαίνει απλώς την ενσωμάτωση νέων τεχνολογικών λύσεων. Αντίθετα, οι επιχειρήσεις γνωρίζουν πλέον ότι θα πρέπει να δημιουργήσουν καινούριες υποδομές, που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Και οι λύσεις cloud, όσον αφορά τις πληροφοριακές υποδομές, αποτελούν από τις κορυφαίες ανταγωνιστικές στρατηγικές διαφοροποίησης και τη βάση για ένα επιχειρησιακό περιβάλλον που ενθαρρύνει την ταχεία καινοτομία και την επιχειρησιακή αριστεία. Οι επιχειρήσεις διαπιστώνουν ότι όσο πιο γρήγορα υιοθετήσουν λύσεις cloud, τόσο πιο ευέλικτες γίνονται σε μια ολοένα και πιο απαιτητική και ανταγωνιστική αγορά.

Η επιλογή λύσεων που αξιοποιούν το cloud computing μπορεί να μειώσει τις λειτουργικές δαπάνες, όσον αφορά τις πληροφοριακές υποδομές μίας επιχείρησης, κατά 50%, σύμφωνα με τρέχουσες εκτιμήσεις. Παράλληλα, η χρήση του cloud, ένα από τα βασικά ατού του οποίου είναι η δυνατότητα πρόσβασης σε εφαρμογές και δεδομένα από οπουδήποτε και οποτεδήποτε, ενισχύει την παραγωγικότητα των εργαζομένων και την ανταγωνιστικότητα μίας επιχείρησης.

Από την άλλη πλευρά, αρκετές εταιρείες είναι επιφυλακτικές, καθώς ανησυχούν αναφορικά με τη διαδικασία και τον τρόπο της μετάβασης από παραδοσιακές λύσεις αγοράς και εγκατάστασης εξοπλισμού και λογισμικού στη λογική του cloud, όπου η επιχείρηση πληρώνει με βάση τη χρήση των υπηρεσιών που κάνει.

Τι χρειάζεται να κάνει λοιπόν μία επιχείρηση για να ξεπεράσει αυτό τον φόβο; Να βρει τον κατάλληλο συνεργάτη, με τεχνογνωσία και εμπειρία στην υλοποίηση έργων πληροφορικής και επικοινωνιών. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η συνεργασία COSMOTE και Microsoft, ήτοι ο μεγαλύτερος πάροχος λύσεων επικοινωνιών και πληροφορικής στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ψηφιακών τεχνολογιών παγκοσμίως και εκ των κορυφαίων όσον αφορά τις λύσεις και εφαρμογές που αξιοποιούν το cloud.

Οι COSMOTE και Microsoft παρέχουν σε επιχειρήσεις υψηλής ποιότητας τυποποιημένες λύσεις cloud που αφορούν στο Microsoft Azure και το Office 365. Με αυτόν τον τρόπο καλύπτονται οι ανάγκες των επιχειρήσεων αναφορικά με την αποθήκευση των δεδομένων, τη διαχείριση των επιχειρησιακών πόρων και τις εφαρμογές παραγωγικότητας. Επιπρόσθετα, υπάρχει η δυνατότητα συμπλήρωσης των λύσεων της Microsoft με ολοκληρωμένες υπηρεσίες ασφάλειας από την COSMOTE.

Ακόμη, η COSMOTE αξιολογεί και χαρτογραφεί τις τρέχουσες διαδικασίες και ανάγκες που έχουν να κάνουν με τον τομέα των πληροφοριακών υποδομών της επιχείρησης (cloud assessment) και διασφαλίζει την ομαλή και αποτελεσματική μετάβαση στο cloud (cloud migration). Παράλληλα, αναλαμβάνει τις υπηρεσίες λειτουργίας και υποστήριξης (managed services).

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής, η οποία αποτελεί μέρος της στρατηγικής συμφωνίας της Deutsche Telecom με τη Microsoft σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών, που περιλαμβάνει σχεδόν όλα όσα χρειάζεται κάθε επιχείρηση, βοηθώντας την να κάνει πιο γρήγορα το βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Και αυτό γιατί το cloud, έχοντας ως ένα από τα βασικά του ατού τη δυνατότητα πρόσβασης σε εφαρμογές και δεδομένα από οπουδήποτε, προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία, χαμηλότερο κόστος, ενώ η υλοποίηση της υποδομής μπορεί να γίνει εξαιρετικά γρήγορα και να είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες της επιχείρησης.

kerdos.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!