Έντεκα νέα δρομολόγια της Aegean Airlines το 2020

Έντεκα νέα δρομολόγια θα προσθέσει για το 2020 Aegean Airlines στο συνολικό της πρόγραμμα σε διεθνείς προορισμούς από τις βάσεις της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και τη νέα βάση της Κέρκυρας, εντάσσοντας, επίσης, τρεις νέους προορισμούς, το Μπέρμινχαμ, την Πάφο και το Μπιλμπάο.

Παράλληλα, η Aegeanαεροπορική εταιρία σχεδιάζει για το 2020 αύξηση της χωρητικότητας σε επιπλέον 47 δρομολόγια εξωτερικού, προσθέτοντας συνολικά 1,1 εκατ. θέσεις στην ετήσια δραστηριότητά της και φτάνοντας έτσι τις 11,4 εκατ. θέσεις συνολικά. Στο μεταξύ, η AEGEAN μέχρι τον Ιούλιο του 2020 θα παραλάβει τα πρώτα έξι Airbus A320/321neo, από τα συνολικά 46 που έχει παραγγείλει, με το κόστος της επένδυσης να διαμορφώνεται στα 6 δισ. δολάρια συνολικά

Τα παραπάνω ανακοίνωσαν, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Γερογιάννης και η manager corporate affairs, Μαρίνα Σπυριδάκη, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της Aegean για το 2020 με τη συμμετοχή του προέδρου της εταιρίας Ευτύχιου Βασιλάκη.

Πλάνο έντονης εξωστρέφειας και αναπτυξιακής δυναμικής για Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, πλάνο έντονης εξωστρέφειας και αναπτυξιακής δυναμικής θα θέσει σε εφαρμογή από τον Απρίλιο του 2020 για τη Θεσσαλονίκη η Aegean, προσθέτοντας στο «μενού» της οκτώ νέους προορισμούς από τη Θεσσαλονίκη (έξι εξωτερικού και δύο εσωτερικού) και πετυχαίνοντας έτσι αύξηση 25%. Αναλυτικότερα, από τις 300.000, θέσεις εξωτερικού που προσφέρει θα φθάσει σε 3.150.000 συνολικά. Αυτό τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας, Δημήτρης Γερογιάννης, προσθέτοντας ότι από τον Απρίλιο του 2020 και μέχρι τον Ιούνιο η Aegean θα πετά από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» σε Βαρκελώνη, Βρυξέλλες, Ρώμη, Μιλάνο, Ζυρίχη και Βερολίνο και εντός της χώρας σε Λήμνο και Ικαρία.

Παράλληλα, η εταιρεία επενδύει και σε νέο lounge 500m2 για την αναβάθμιση της εμπειρίας των επιβατών στο νέο τέρμιναλ που κατασκευάζει η Fraport Greece στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», αυξάνει το προσωπικό εδάφους σε 230 άτομα, από 200 σήμερα, εντάσσει στο στόλο της ένα νέο αεροσκάφος από τα συνολικά έξι AIRBUSneo που θα παραλάβει και ενισχύει τις πολιτιστικές και κοινωνικές της δράσεις.

«Η Θεσσαλονίκη είναι στην καρδιά μας από την εποχή της Cronus το 1999 και σαν Aegean ποτέ δεν τηνεγκαταλείψαμε ακόμη και στις δύσκολες και σκοτεινές εποχές», σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, με στόχο τη διεύρυνση κάλυψης των μεγάλων τουριστικών αγορών η Aegean, δημιουργεί βάση στην Κέρκυρα, την όγδοη βάση της σε Ελλάδα και Κύπρο. Για το 2020 ξεκινά από εκεί το πρώτο δρομολόγιο τακτικών πτήσεων Κέρκυρα-Παρίσι και 12 προορισμούς charter πτήσεων, προσφέροντας επιπλέον 95.000 θέσεις έναντι του 2019 σε συνολικά 1,5 εκατ. θέσεις, με τις 1,1 εκατ. θέσεις να αφορούν το εξωτερικό.

Με την Αθήνα να παραμένει ένας προορισμός - βαρόμετρο για τις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού και της Aegean, αλλά και ο κύριος κόμβος για πρόσβαση στα μικρότερα νησιά της χώρας, η εταιρεία το 2020 θα αυξήσει τη χωρητικότητα στο δίκτυο της Αθήνας, μέσω της προσφοράς μεγαλύτερης συχνότητας υπαρχόντων δρομολογίων, της διεύρυνσης του διαστήματος εξυπηρέτησης περισσότερων προορισμών και της προσθήκης τεσσάρων νέων προορισμών (Μπιλμπάο, Νυρεμβέργη, Πάφος, Μπέρμινχαμ).

Όπως τονίστηκε, η αναπτυξιακή στρατηγική της εταιρίας για το 2020, βασίζεται σε τρεις βασικούς άξονες: τη διεύρυνση της δραστηριότητας και επέκταση της παρουσίας της στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη λειτουργία βάσης από την Κέρκυρα, φτάνοντας πλέον τις οκτώ βάσεις, τη σταθερή συνεχιζόμενη επένδυση και εστίαση στον κύριο κόμβο της Αθήνας και την προσήλωσή της στην προσπάθεια επέκτασης της τουριστικής περιόδου.

Μείωση ΦΠΑ ζήτησε ο πρόεδρος της Aegean

Στον υψηλό ΦΠΑ, που έφτασε στο 24% από 8% παλαιότερα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας, Ευτύχιος Βασιλάκης, λέγοντας μάλιστα ότι στο εξωτερικό «αυτός απλώς δεν υφίσταται».Επισήμανε ότι η παύση λειτουργίας της Thomas Cook δεν δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην αγορά, καθώς, όπως είπε, οι θέσεις που διέθετε ήταν το 2%-3% των θέσεων σε πτήσεις Ελλάδας - εξωτερικού.

Τόνισε, ότι οι πτήσεις εξωτερικού αντιπροσωπεύουν το 80% του κύκλου εργασιών της εταιρείας και πρόσθεσε ότι και η εσωτερική αγορά δεν πάει άσχημα, αφού καταγράφηκε αύξηση 20% στην κίνηση, σε σύγκριση με τα προ κρίσης επίπεδα.

«Μας κάνετε εθνικά υπερήφανους», τόνισε -μεταξύ άλλων-από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, χαρακτηρίζοντας την Aegean Airlines, «πρέσβη» της Ελλάδας στο εξωτερικό. «Καλές πτήσεις και προσγειώσεις και πάντα ψηλά» ευχήθηκε από την πλευρά του ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

ered.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!