Μασούτης: Επέκταση στην Αττική με 10 νέα σημεία

Την επέκταση του δικτύου της αλυσίδας Μασούτης με δέκα νέα καταστήματα σε στρατηγικά σημεία της Αθήνας ανακοίνωσε ο Γιάννης Μασούτης, στο περιθώριο των εγκαινίων του νέου σούπερ μάρκετ Μασούτης στο Περιστέρι.

Ο επικεφαλής της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας πρόσθεσε ότι μέσα στο 2020 η εταιρεία θα πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα δρομολογηθούν τόσο για ανακαινίσεις όσο και για τη δημιουργία νέων καταστημάτων, κυρίως στο Νομό Αττικής και πιο συγκεκριμένα στα Δυτικά Προάστια. Ένα μοντέλο, που όπως είπε, ταιριάζει καλύτερα στις παρούσες συνθήκες της αγοράς, όπου η ευκολία, η προσβασιμότητα και οι καλές τιμές αποτελούν πλέον βασικά κριτήρια για τους καταναλωτές. Ο κ. Μασούτης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν και ένα με δύο Grand Μασούτης. Κομβικό σημείο στη στρατηγική της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας είναι η τιμολογιακή πολιτική. Οι ανταγωνιστικές τιμές αποτελούν προτεραιότητα, καθώς όπως αποκάλυψε ο ίδιος, μόνο τη διετία 2018-2019 η εταιρεία δαπάνησε 12 εκατ. ευρώ προκειμένου να μειώσει μεσοσταθμικά κατά 1,5% το επίπεδο των τιμών της και βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τους άλλους μεγάλους παίκτες του κλάδου. Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο νέων εξαγορών, μετά την Προμηθευτική, ο κ. Μασούτης δεν το απέκλεισε, ωστόσο είπε ότι αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να συζητά. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι η τάση συγκέντρωσης στον κλάδο των σούπερ μάρκετ θα συνεχιστεί, όπως αντίστοιχα έγινε και με τις τράπεζες και προέβλεψε ότι θα παραμείνουν 4-5 μεγάλοι παίκτες στην αγορά, ένας εκ των οποίων θα είναι η Μασούτης.

«Είμαστε ρυθμιστές της αγοράς και σίγουρα θα είμαστε μεταξύ όσων θα παραμείνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά. Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, η Μασούτης εγκαινίασε ένα νέο κατάστημα στο Περιστέρι, το οποίο θα απασχολεί συνολικά 40 άτομα προσωπικό. Η Μασούτης διαθέτει σήμερα δίκτυο 331 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων 56 βρίσκονται στην Αττική, και απασχολεί περίπου 8.500 εργαζομένους.

businessnews.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!