Sony: Οι ευρωπαϊκές tech startups είναι έτοιμες να «χτυπήσουν» τις ΗΠΑ

Η τεχνολογική βιομηχανία της Ευρώπης αναπτύσσεται και δείχνει ότι μπορεί να ανταγωνιστεί αυτή των ΗΠΑ, δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής του επενδυτικού βραχίονα της Sony.

«Όταν ξεκινήσαμε το Sony Innovation Fund, πιστεύαμε ότι το χαρτοφυλάκιό του θα περιλάμβανε κυρίως αμερικανικές εταιρείες», ανέφερε σε συνέντευξή του στο πλαίσιο του συνεδρίου Web Summit, ο Gen Tsuchikawa, εξηγώντας όμως ότι καθώς η εταιρεία διερευνούσε την ευρωπαϊκή αγορά, εντόπισε πολλές και διαφορετικές ιδέες.

«Τα χρήματα είναι εδώ», είπε χαρακτηριστικά, αμφισβητώντας την αντίληψη ότι ο ευρωπαϊκός τεχνολογικός τομέας υστερεί συγκριτικά με τον κινεζικό και τον αμερικανικό. «Υπάρχουν έξυπνοι άνθρωποι με έξυπνες ιδέες που μπορούν να κάνουν το scaleup εδώ, και έτσι είμαι αρκετά αισιόδοξος», συνέχισε διευκρινίζοντας ότι οι θεσμικοί επενδυτές είναι πιο πρόθυμοι να επενδύσουν σε ευρωπαϊκές startups που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης.

Όσον αφορά την ίδια τη Sony, ο Tsuchikawa δήλωσε ότι επικεντρώνεται επενδυτικά στους τομείς του gaming και της μουσικής καθώς η εταιρεία είναι μια «κυρίαρχη δύναμη» και στις δύο αγορές, λόγω της Sony Music αλλά και του PlayStation. Η Sony στηρίζει ήδη, μέσω του fund της, τη Σουηδική startup Tracklib που ασχολείται με το music sampling και τη γερμανική Dojo Madness που ασχολείται με τα esports.

startupper.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!