Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Φοιτητών από το ΕΙΠΑΚ

Το ΕΙΠΑΚ, σε συνεργασία με το Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου, προκηρύσσει φοιτητικό διαγωνισμό για τον αρχιτεκτονικό/ενεργειακό σχεδιασμό ενός νηπιαγωγείου στο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου. Στόχος του διαγωνισμού είναι η εξοικείωση των νέων μηχανικών με τον βέλτιστο τρόπο δόμησης και ριζικής αναβάθμισης κτιρίων μέσω της μη τυπικής μάθησης, που προσφέρει ο διαγωνισμός.

Το έργο «Σχεδιασμός νηπιαγωγείου σύμφωνα με το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου», είναι μια πρωτοπόρος ιδέα για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς ομάδες φοιτητών καλούνται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να σχεδιάσουν το κτίριο του μέλλοντος για παιδιά. Θα κατασκευαστεί σε ένα Δήμο με συνείδηση, όραμα και γνώση των προβλημάτων της σημερινής κοινωνίας.

Κατά τη διαδικασία του Διαγωνισμού, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τρεις (3) μελέτες προς βράβευση, τηρουμένων των προϋποθέσεων της παρούσας προκήρυξης. Από τις τρεις βραβευμένες μελέτες ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου και εξειδικευμένοι σχεδιαστές Παθητικών Κτιρίων, στελέχη του Ε.Ι.ΠΑ.Κ., θα επιλέξουν αυτή που θα υλοποιηθεί στο συγκεκριμένο οικόπεδο.

Επίσημη γλώσσα του διαγωνισμού είναι η Ελληνική και η Αγγλική.

Ο διαγωνισμός χαρακτηρίζεται ως σύνθετος κλειστός διαγωνισμός προσχεδίων μελέτης υλοποίησης ενός σταδίου, κατά την έννοια του άρθρου 1 της με αρ. πρωτ. οικ. 26804/18.6.2011 απόφασης Υ.Π.Ε.Κ.Α. Μέρος μπορούν να λάβουν, αυστηρά, ομάδες εν ενεργεία προπτυχιακών φοιτητών πολυτεχνικών σχολών ή/και σπουδαστών φυσικής.

Στις ομάδες θα δοθούν από το Ε.Ι.ΠΑ.Κ. τα σχεδιαστικά προγράμματα DesignPH και PHPP. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του κτιρίου μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε πρόγραμμα (προτείνεται το DesignPH), ενώ η ενεργειακή μελέτη θα γίνει αυστηρά με το PHPP (Passive House Planning Package).

Οι τρεις καλύτερες προτάσεις που θα επιλεγούν, από την κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από έγκριτους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα λάβουν χρηματικό έπαθλο 3.000 , 2.000 και 1.000 ευρώ αντίστοιχα.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ
Αναστάσεως 112, 15669 Παπάγου
Τηλ. 211 4081109 , email : info@eipak.org www.eipak.org

Στα πλαίσια του event αναζητούμε χορηγούς επικοινωνίας του event που θα αναρτώνται σε κάθε ανακοίνωση σε σχέση με το διαγωνισμό τους επόμενους 6 μήνες, ενώ θα είναι και χορηγοί επικοινωνίας της Passiexpo2020 που θα γίνει στην Αθήνα (Γερμανική Σχολή Αθηνών) στις 29-30 Μαίου 2020. Εάν ενδιαφέρεστε για χορηγία επικοινωνίας επικοινωνήστε μαζι μας στο info@eipak.org ή στο 211 4081109.


Να τολμήσουμε με την εξοικονόμηση ενέργειας

Τις μέρες αυτές γίνεται πολύς λόγος και από πολλές πλευρές, άλλοτε θετικά, άλλοτε αδιάφορα και άλλοτε προκλητικά αρνητικά για τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης για την εξοικονόμηση ενέργειας. Κυριαρχούν τα θέματα της αναστολής του ΦΠΑ στην οικοδομή και της έκπτωσης 40% στο φόρο από εργασίες ανακαίνισης.

Και οι δυο εξαγγελίες υπήρξαν προεκλογική υπόσχεση της ΝΔ που σήμερα ως κυβέρνηση καλείται να τις εφαρμόσει. Δεν θα ασχοληθούμε με το πρώτο, το οποίο δεν μας αφορά, τουλάχιστον άμεσα, θέλουμε όμως να πούμε την άποψη μας για το δεύτερο . Η συνέχεια ΕΔΩ


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!