Ισραηλινή εταιρία ζητά ακίνητα για αγορά-Οι περιοχές ενδιαφέροντος

Σε αναζήτηση νέων κτιρίων προκειμένου να επενδύσει βρίσκεται η ισραηλινή επενδυτική εταιρεία Zoia η οποία τα τελευταία χρόνια αγόρασε 35 κτίρια στο κέντρο της Αθήνας και τα αναβαθμίζει με στόχο να τα νοικιάσει κυρίως για κατοικίες.

Ο γενικός διευθυντής της Zoia Sagi Rubin υποστήριξε στο πρόσφατο συνέδριο Prodexpo πως στην επενδυτική εταιρεία πιστεύουν πολύ στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας όπου έχουν πραγματοποιήσει και όλες τις επενδύσεις.

Αυτή την περίοδο, όπως είπε ο κ. Rubin, η εταιρεία προωθεί την ανακαίνιση/ανακατασκευή σειράς κτιρίων μεταξύ των οποίων και πολυκατοικία στην Καλλιθέα για τη δημιουργία μικρής επιφάνειας διαμερισμάτων που απευθύνονται σε πελάτες από 20 έως 40 ετών. Ενα από τα πρώτα κτίρια που ανακαίνισε η Zoia βρίσκεται στη γωνία των οδών Σαρανταπήχου και Κοσμά Μελωδού 30 στο Λυκαβηττό το οποίο προσφέρει από διαμερίσματα των 25 τετραγωνικών μέτρων μέχρι οροφοδιαμερίδματα 142 τ.μ.

Ο κ. Rubin υποστήριξε πως με δημιουργικό τρόπο αξιοποιούνται διάφορα στοιχεία των παλαιών πολυκατοικιών στο κέντρο της Αθήνας π.χ. με τη δημιουργία χώρων κοινής ψυχαγωγίας στις ταράτσες ή στα υπόγεια. «Θέλουμε να επιστρέψουν τα ακίνητα στους κατοίκους της Αθήνας σε μια περίοδο που όλοι επενδύουν σε ξενοδοχεία» τόνισε. Πρόσθεσε πως η πρωτεύουσα θα προσελκύσει τα επόμενα χρόνια επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ κατά τα πρότυπα άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων όπως η Μαδρίτη.

Στον κατάλογο των ακινήτων που απέκτησε και αναβαθμίζει η Zoia περιλαμβάνονται πολυκατοικίες στα Εξάρχεια, στη Νεάπολη, στον Πειραιά, Στο Κολωνάκι, στην Καστέλλα, στην Αιόλου, στο Κουκάκι, κ.ά. Στην ιδιοκτησία της ισραηλινής επενδυτικής εταιρείας βρίσκονται και τρία κτίρια τα οποία χρησιμοποιούνται για επαγγελματικές χρήσεις. Πρόκειται για νεοκλασσικό κτίριο επί της οδού Πατησίων, στο ύψος του Αρχαιολογικού Μουσείου, επιφάνειας 3.000 τ.μ., για ακίνητο επί της οδού Φιλελλήνων στο Σύνταγμα και πρώην βιομηχανικό κτίριο στο Γκάζι που χρησιμοποιεί ήδη η εταιρεία βραχυχρόνιων επαγγελματικών μισθώσεων Space.

Η Zoia ιδρύθηκε από τους Sagi Rubin και Amir Yerushalmi, στελέχη με εμπειρία από το χώρο των επενδύσεων και των ακινήτων. Ο S. Rubin έχει εργαστεί στο παρελθόν στο Virgin Green Fund του Richard Branson, καθώς και στην Gemini Venture Capital. Ο Am. Yerushalmi υπήρξε συνιδρυτής των Gaia και Vision Real Estate, με παρουσία στην αγορά ακινήτων των ΗΠΑ.

businessnews.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!