Στην Archicon ο σχεδιασμός του mini mall του Γαλαξία, σε επένδυση 32 εκατ. ευρώ

Νέες επενδύσεις που θα ξεπεράσουν σε κόστος τα 40 εκατ. ευρώ σχεδιάζει εντός της προσεχούς διετίας η εταιρεία ΠΕΝΤΕ Α.Ε., η οποία διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό της την γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας».

Σύμφωνα με το πλάνο της επενδύτριας εταιρείας, προβλέπεται μέχρι το 2021 η δημιουργία δέκα νέων καταστημάτων, με σκοπό την ανάπτυξη του δικτύου των σούπερ μάρκετ σε περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Το πιο σημαίνον έργο, πάντως, αφορά τη δημιουργία του πρώτο mini mall του Γαλαξία, ενός μικρού δηλαδή εμπορικού κέντρου, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο ευρύτερο project για αυτά τα νέα υπό ανέγερση δέκα καταστήματα της αλυσίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Archicon είναι η εταιρεία που ανέλαβε το σχεδιασμό για το πρώτο mini mall του Γαλαξία, σε μία επένδυση μεταξύ 30-32 εκατ. ευρώ, που θα πραγματοποιηθεί σε συνολική έκταση 40 στρεμμάτων.

Η Archicon είναι ένα γραφείο που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα αρχιτεκτονικών υπηρεσιών, έχοντας κατά το παρελθόν αναλάβει ανάλογα και πολύ μεγάλα έργα προς διεκπεραίωση.

Μεταξύ άλλων, έχει εμπλακεί στα παρακάτω σημαίνοντα project:
  • Στο Escape Center στο Ίλιον
  • Στο Leroy Merlin στην Κηφισίας
  • Στο Athens Metro Mall στον Άγιο Δημήτριο
  • Στο Mare West στην Κόρινθο
  • Στο Smart Park στο εκπτωτικό χωριό
  • Στον πολυχώρο Veso Mare στην Πάτρα
  • Στο Avenue Mall επίσης στην Κηφισίας
  • Στο νυν κτίριο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΕΝΤΕ Α.Ε., κ. Παναγιώτης Πουρσανίδης, μιλώντας πρόσφατα σε εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας κάρτας πιστότητας της εταιρείας, επισήμανε ειδικότερα επί του μικρού εμπορικού (σ.σ. mini mall), ότι θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια και στόχος, είναι να το έργο να έχει ολοκληρωθεί και να έχει παραδοθεί το καλοκαίρι του 2021. Μία συμβολική χρονιά, καθώς η ελληνική εταιρεία συμπληρώνει τότε 50 χρόνια λειτουργίας.

Σημειώνεται, ότι από τα υπόλοιπα εννέα καταστήματα που συγκαταλέγονται στο επενδυτικό πλάνο της ΠΕΝΤΕ Α.Ε., δύο εξ’ αυτών έχουν ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζονται, ενώ άλλα δύο βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης. Να υπογραμμιστεί εδώ, πως τα νέα σούπερ μάρκετ Γαλαξίας που έρχονται θα ανεγερθούν σε περιοχές, όπου η εταιρεία έως τώρα είχε από ισχνή έως μηδενική παρουσία στην αγορά τους.

bizness.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!